iPhone 6s.

Huhut: Tällainen on iPhone 7

Pöhinä tulossa olevan iPhone 7:n tiimoilta yltyy. Selvitimme, mitä Applen uutuudelta odotetaan, milloin se tulee ja mitä se maksaa.

lauantai 14. toukokuuta 2016

Applen seuraava huippumalli iPhone 7 on jo uunissa, mutta millainen laite sieltä oikein tulee? Kokosimme huhuja ja varmoja totuuksia uudistuksista ja ominaisuuksista.

Milloin iPhone 7 julkaistaan? Viimeisimmät iPhone-huippumallit on esitelty syyskuussa, mikä antaisi olettaa, että uusimmankin lanseeraus tapahtuisi syyskuussa 2016 ja laite tulisi kauppoihin pian julkistuspäivän jälkeen. Sellaistakin on huhuttu, että jlukistus tapahtuisi jo aikaisemmin.

Mitä iPhone 7 maksaa? Hinta asettunee samalle tasolle kuin iPhone 6s -mallissa. Eli hinnat alkaisivat noin 760 eurosta.

Mitä ominaisuuksia iPhone 7 sisältää? Teknisistä tiedoista ei ole juuri muuta kuin arvailuja. Jotain iPhone 7:sta voi kuitenkin olettaa aikaisempien mallien perusteella.

Applen arvellaan tekevän yhteistyötä piirivalmistajan kanssa, joka pakkaa iPhone 7:n sisuskalut entistä tiiviimmin. Se voi tarkoittaa, että uutuudesta tulee iPhone 6s -mallin 7,1 millimetriä ohuempi.

Näyttö on todennäköisesti tarkempi kuin iPhone 6s:n 750 x 1334 pikseliä. Android-puhelimet kuten Sony Z5 Premium ovat peräti uiltra hd -tarkkuudessa (2160 x 3840 pikseliä), ja Apple yrittä varmasti pysyä mukana pikselikisassa.

Sen sijaan Apple ei kisaa siitä, kenen puhelimen kamerassa on eniten megapikseleitä. Niinpä iPhone 7 pysynee edeltäjänsä tavoin 12 megapikselissä. Parannuksia kuitenkin odotetaan, kuten muun muassa optista kuvanvakainta, joka mahdollistaa hyvät kuvat heikoissakin valaistusolosuhteissa. 6s:n isoveli, iPhone 6a Plus on varustettu optisella kuvanvakaimella, mutta pikkuveli jäi ilman.

> Lue lisää iPhone-puhelimesta

Ehkä sinua kiinnostaa...