Apple luopuu langattomasta AirPower-latausalustasta
Apple AirPower.

AirPower-latausalustan oli määrä ladata kolmea laitetta samalla kertaa. AirPoweria ei kuitenkaan tulla koskaan näkemään.

© Apple

Apple hylkäsi langattoman latausalustansa

Apple on nyt haudannut langattoman AirPower-laturiprojektinsa, jonka yhtiö esitteli vajaat kaksi vuotta sitten.

perjantai 5. huhtikuuta 2019 teksti M. Østergaard


Apple on peruuttanut langattoman latausalustansa, jolla oli tarkoitus ladata muun muassa uusia iPhone-malleja.

Apple esitteli AirPower-laturiprojektin syyskuussa 2017 samalla, kun yhtiö kertoi langattoman latauksen olevan yksi iPhone X:n uusista toiminnoista.

Tuolloin Apple kertoi, että AirPower tulee kauppoihin vuoden 2018 aikana.

Kolmen laitteen langaton latausalusta

Applen suunnitelmissa oli, että AirPower-alustalla voisi ladata samaan aikaan kolmea laitetta, kuten esimerkiksi Apple Watchia, iPhonea ja AirPods-kuulokkeita.

Nämä suunnitelmat on nyt kuitenkin haudattu.

”Suurten ponnistelujen jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen, että AirPower ei saavuta korkeita vaatimuksiamme ja olemme peruuttaneet projektin”, kertoi Applen laitekehitysyksikön johtaja Dan Riccio uutissivusto TechCrunchille lähettämässään sähköpostiviestissä.

Muita useaa laitetta kerralla langattomasti lataavia latausalustoja ei tiettävästi ole, joten ilmeisesti AirPower-projekti oli vielä liian haastava toteuttaa.

Applen langatonta latausta tukevat iPhone-puhelimet voi kuitenkin ladata tavallisella Qi-tekniikkaa käytävällä langattomalla latausalustalla, joita on saatavana useilta valmistajilta.

> Yksi esimerkki latausalustoista on Trust Fyber10, jonka arvion voit lukea Testinurkassa.

Nyt saat langattoman latausalustan ja neljä ensimmäistä KotiMikroasi edulliseen yhteishintaan. Tutustu tarjoukseen täällä.


Ehkä sinua kiinnostaa...