Onko seuraava puhelimesi iPhone vai Android?
Uusi puhelin

Onko seuraava puhelimesi iPhone vai Android-puhelin?

© Shutterstock

3 vaihtoehtoa iPhonelle

Apple julkisti kolme uutta iPhone-mallia, mutta tarvitseeko älypuhelimen olla tolkuttoman kallis? Esittelemme kolme edullista Android-haastajaa.

keskiviikko 19. syyskuuta 2018


Älypuhelinten lippulaivaluokan hinnat alkavat mennä äärimmäisyyksiin, kun uusi puhelinsukupolvi syntyy vuoden välein ja hintalapussa on aina vain tolkuttomampia lukuja. 

Applen esittelemistä uusista iPhone-malleista kallein maksaa järkyttävät 1 679 euroa. Osamaksulla se ei ehkä tunnu niin pahalta, mutta on silti aika absurdi ajatus maksaa esimerkiksi lähes viidenkympin kuukausimaksua kolmen vuoden ajan – puhelimesta. 

Lue myös: Apple julkaisi kolme uutta iPhone-mallia – tällaisia ne ovat

Me valitsimme vaihtoehdoiksi kolme Android-puhelinta, joista kukin haastaa iPhonen omalla tavallaan – ja myös siedettävämmällä hinnalla, joka jää sentään paihimmillaankin alle tonnin.

1. Koko: Sony Xperia XZ2 Compact

Pientä puhelinta etsivälle on tarjolla yhä vähemmän vaihtoehtoja. Suuri näyttö on monen puhelimen täky, jolla ostajaa houkutellaan.

Tämä ei kuitenkaan päde Sonyn Compact-malleihin. 

Uusi Sony Xperia XZ2 Compact on 13,5 senttimetriä korkeana noin kaksi senttiä lyhyempi kuin useimmat kilpailijansa – mutta ei suorituskyvyn kustannuksella.

Sony Xperia XZ2 Compactissa on kaikki huippuluurilta vaadittavat komponentit. Akku on tosin vähän pienempi, 2 870 milliampeerituntia, koska näyttökin on tavallista pienempi. Akkukesto on kuitenkin hyvä, virtaa riittää koko päivän tarpeisiin.

Puhelimessa on uusi Snapdragon 845 -suoritin ja neljä gigatavua muistia, jotka takaavat hyvän suorituskyvyn.

> Lue Sony Xperia XZ2 Compactin arvio Testinurkassa.

Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2 Compact

Kompakteihin kuoriin on paketoitu suorituskykyä, joka haastaa lippulaivamallit.

© Sony

2. Kamera: Huawei P20 Pro

Huawein älypuhelinperheen huippumallin Huawei P20 Pron muotoilua on arvosteltu siitä, että se muistuttaa liikaa iPhonea, mutta puhelin on kieltämättä komea.

Puhelimen kolme kameraa ovat toisessa reunassa tyylikästä takapaneelia. Paneelissa on miellyttävä päällyste, joka tosin kerää herkästi sormenjälkiä. 

Näyttö peittää lähes koko etupuolen. Näytön alapuolella on sormenjälkilukija ja yläreunassa on lovi, johon on sijoitettu kaiutin ja etukamera. 

> Lue Huawei P20 Pron arvio Testinurkassa.

Huawei P20 Pro -puhelimen näyttö täyttää lähes koko etupuolen.
Huawei P20 Pro

Huawein lippulaivamallissa on kapeareunainen täysnäyttö samaan tyyliin kuin uusissa iPhone-puhelimissa.

© Huawei

3. Kestävyys: Cat S61

Kaikki Caterpillar Cat S61 -puhelimen ominaisuudet kertovat siitä, että laite on tehty kovaa käyttöä kestäväksi ammattilaisen työkaluksi.

Puhelimessa on alumiinivahvennetut kehykset ja takaosa on päällystetty kumilla, joten laite pysyy tukevasti niin työhanskassa kuin liukkaalla pinnalla. Lisäksi laitteen kuulokeliitäntä ja usb type-c -latausliitäntä on suojattu vesitiiviillä kannella.

5,2 tuumaista täysteräväpiirtonäyttöä suojaa Gorilla Glass 5 -suojalasi ja näyttö on optimoitu ulkokäyttöön. Puhelimella on sekä IP68 että IP69 -pölynkestoluokitus ja se kestää vettä kolmen metrin syvyydessä tunnin ajan. Puhelimen kamera toimii veden alla. 

Puhelin on rakennettu kestämään pudotus 180 senttimetrin korkeudelta betonialustalle. Tämä on testattu toistuvalla pudotuskokeella. Laitteella on Yhdysvaltain armeijan MIL Spec 810G -luokitus.

> Lue Cat S61 -älypuhelimen arvio Testinurkassa.

Cat S61 näyttää vankalta ja myös on sitä.
Cat S61

Lujitetussa Cat S61 -puhelimessa on ammattikäyttöön tarkoitettuja toimintoja, kuten hd-laatuinen lämpökamera, sisäilman laadun mittari ja laseretäisyysmittari.

© Cat

> Nauti paremmasta äänestä tietokoneen äärellä – muita häiritsemättä. Nyt saat kuulokkeet ja 4 numeroa KotiMikroa sekä e-kirjan ”Seuraa suosikkejasi suoratoistona” yhteishintaan vain 21,90 euroa. Säästät 57,90 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...