iphone6s

Huono kuuluvuus iPhone 6s -puhelimessa

Pohjoismaisen kattavan antennitutkimuksen mukaan iPhone 6s -mallin kuuluvuus on kehno varsinkin, jos puhelin on vasemmassa kädessä.

tiistai 13. syyskuuta 2016

"Hei kulta, olen täällä kahvilassa ja ajattelin kertoa, että… hei, haloo? Haloo, ei kuulu mitään??”

Yhteys puhelimeen voi olla heikko, vaikka matkaverkon peitto olisi hyvä. Tämä käy ilmi suuresta pohjoismaisesta tutkimuksesta, jonka on toteuttanut Aalborgin yliopisto Tanskassa yhdessä pohjoismaisten teleoperaattorien kanssa.

Tutkimuksessa selvitettiin yhteensä 26 laadukkaan puhelimen antennin toimintaa. Applen toistaiseksi tämän hetken myydyin malli iPhone 6s pärjäsi testissä todella heikosti. Se oli viimeisellä 26. sijalla, kun sitä pidettiin puhuttaessa vasemmalla kädellä.

Antennin toiminnassa on suuri ero riippuen siitä, kuinka puhelinta pidetään. Applen puhelin oli testissä 22. sijalla, kun sitä käytettiin oikealla kädellä. 6s-malli oli edeltäjäänsä iPhone 6 -mallia kehnompi kuuluvuudessa. Uusin malli, iPhone 7, ei ollut mukana tutkimuksessa.

Tutkimuksessa ilmeni, että helppokäyttöinen Doro-puhelin pärjäsi puhelulaadun keskimääräisessä vertailussa parhaiten. Myös parhaimmat Samsung-mallit ja Microsoftin Lumia pärjäsivät vertailussa hyvin.

Ehkä sinua kiinnostaa...