pr_logo

Ensiapuohjeet puhelimessa

Punaisen Ristin ilmaisen mobiilisovelluksen avulla ensiapuohjeet, verenluovutustiedot ja lahjoittamismahdollisuus kulkevat aina mukanasi.

perjantai 24. tammikuuta 2014
Punainen risti

Mobiilipalvelusta löytyvät ajantasaiset ensiapuohjeet onnettomuuksien, tapaturmien ja sairauskohtausten varalle. Vaikka sovellus ei korvaa ensiapukurssia, sen voi ladata puhelimeensa opiksi ja muistin tueksi. Sovelluksen ensiapuohjeiden käyttöön ei tarvita verkkoyhteyttä, joten taskussa on aina nopea ja helppokäyttöinen ensiapuopas. Sovellus kertoo myös tiedot tulossa olevista ensiapukursseista.

Sovellus palvelee myös verenluovuttajia. Palvelussa voi merkitä puhelimen muistiin omat luovutustiedot ja tilata muistutuksen seuraavasta mahdollisesta luovutuspäivästä. Käyttäjä voi myös tarkistaa ajantasaisen veriryhmäkohtaisen veritilanteen sekä tarkistaa testin avulla, voiko hän luovuttaa verta. Lisäksi palvelu näyttää karttoineen lähimmät veripalvelutoimistot ja verenluovutustilaisuudet. Oman paikkakunnan seuraavasta verenluovutustilaisuudesta voi tilata itselleen muistutuksen.

Sovelluksen kautta voi tehdä lahjoituksia Suomen Punaisen Ristin keräyskohteisiin. Käyttäjä voi tehdä puhelimellaan viiden tai 15 euron kertalahjoituksen, tai ryhtyä 10 euron summalla kuukausilahjoittajaksi. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskun yhteydessä.

Lisäksi sovelluksen avulla voi seurata Punaisen Ristin ja Veripalvelun uutisia ja hakea tarpeellisia yhteystietoja.

Sovellus on saatavilla Iphone-, Android- ja Windows-puhelimiin sekä tabletteihin. Mobiilipalvelu on saatavilla maksutta sovelluskaupoista.

Ehkä sinua kiinnostaa...