huawei mate 9 pro

Uutuuspuhelin kestää kaksi päivää yhdellä latauksella

Huawein uusi lippulaivapuhelin tarjoaa näyttävää muotoilua, huippukameran ja reilun akkukeston. Hintakin on sen mukainen.

torstai 24. marraskuuta 2016 teksti M. Jacobsen

Huawei tuo Suomeen tähän asti arvokkaimman puhelimensa. Mate-sarjan uutuuspuhelin Huawei Mate 9 Pro sisältää Huawein ja Leican yhteistyössä kehittämän toisen sukupolven kaksoiskameran. Uutuuspuhelimen myynti alkaa joulun alla.

Huawein huippumalli haastaa kilpailijoiden vastaavat mallit ja muistuttaa ulkonäöllisesti muun muassa Samsungin huippumalleja. Kooltaan Mate 9 Pro on iPhone 7 Plus -mallin luokkaa.

Mate 9 Pro -puhelimessa on muistia kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Puhelimessa on 5,5-tuumainen amoled-näyttö, jonka tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä.

Vakuuttava kamera Varsinkin kaksi ominaisuutta erottaa Mate 9 Pron joukosta. Toinen on kamera, joka on Leican kanssa kehitetty kaksoiskamera. Optisella kuvanvakaimella varustetussa kamerassa on 20 megapikselin mustavalkokenno ja 12 megapikselin värikenno 54 mm:n polttovälillä.

Kameraa pystyy säätämään lähes järjestelmäkameran tavoin. KotiMikro oli paikalla Kööpenhaminassa tiistaina, kun ammattikuvaaja esitteli Mate 9 Prolla ottamiaan kuvia. Niiden perusteella Maten kamera on todella omaa luokkaansa.

Pikalataus, pitkä akkukesto Toinen Mate 9 Pron houkuttelevista ominaisuuksista on puhelimelle luvattu akkukesto.

Huawei Mate 9 Pro:ssa on 4 000 milliampeeritunnin akku, joka valmistajan mukaan kestää miltei kaksi päivää tavallisessa käytössä. Mukana tuleva pikalaturi täyttää vain puolentunnin latauksella akun 58 prosenttiin.

Huawein lippulaivapuhelin Huawei Mate 9 Pro tulee Suomessa myyntiin 20. joulukuuta Titanium Grey- ja Haze Gold -värisenä hintaan 849 euroa. KotiMikro testaa uutuuden mahdollisimman pian.

> Lue myös: Lataa puhelin 5 minuutissa

Ehkä sinua kiinnostaa...