Qualcomm Snapdragon 845
© Qualcomm

Tulossa uusi tehokas ja virtapihi mobiilipiiri

Android-laitteet saavat uuden suorittimen vuoden 2018 aikana. Qualcommin uutuus lupaa aikaisempaa huomattavasti parempaa akkukestoa.

keskiviikko 13. joulukuuta 2017 teksti P. Jensen

 Qualcomm julkisti vuosittaisessa Snapdragon Tech Summit -tapahtumassa yhtiön uuden mobiilipiirin. Snapdragon 845 -suorittimen on määrä löytyä useista vuoden 2018 Android-puhelimista.

Uusi piiri on Qualcommin mukaan monessa suhteessa edeltäjäänsä parempi. Virtapihin uutuuden luvataan olevan aikaisempaa 25 prosenttia nopeampi samalla kun se kuluttaa 30 prosenttia vähemmän virtaa.

Qualcomm on suurista piirivalmistajista viimeinen, joka nyt lanseeraa vähintään vuodeksi uuden suorittimen.

Muut valmistajat ovat Apple ja Huawei.

Lue ajankohtaista asiaa Android-puhelimista

Tekoäly ja tietoturva jylläävät

Qualcomm lupaa kilpailijoidensa tavoin, että uusi piiri käyttää hyväkseen tekoälyä – jopa niin tehokkaasti, että tekoälyllä varustetun Snapdragon 845:n kerrotaan olevan kolme kerta nopeampi suorittaja kuin edeltäjänsä Snapdragon 835.

Myös tietoturvaan on tulossa parannuksia. Piiriin on rakennettu erillinen lisäsuojattu yksikkö, joka käsittelee kaikkein luottamuksellisinta dataa, kuten sormenjälkiä ja mobiilimaksun käyttöä.

Lue myös: Kirjoita yhteystietosi Android-puhelimen lukitusnäytölle

Uudella piirillä varustettuja puhelimia ei vielä ole julkistettu, mutta jos kuluneen vuoden merkit pitävät kutinsa, niin kaikkien valmistajien vuoden 2018 Android-lippulaivoissa Huaweita lukuun ottamatta hurisee Snapdragon 845.

> Varavirtalähde taskussa varmistat, että tehosyöpöllekin luurille riittää virtaa. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...