Qualcomm Snapdragon 845
© Qualcomm

Snapdragon 845 tekee puhelimesta entistä nopeamman

Qualcommin uusin ja tehokkain mobiilipiiri Snapdragon 845 tulee uusien puhelimien vauhtimoottoriksi ja on testien perusteella lyömätön suoritin.

perjantai 23. helmikuuta 2018 teksti M. Østergaard


Qualcomm tunnetaan Snapdragon-suoritinpiireistään, jotka pöhisevät useimmissa raskaan sarjan Android-puhelimissa.

Yhtiön Snapdragon 835 oli suoritin, joka takasi vauhdin vuoden 2017 huippumalleissa, ja nyt seuraaja on valmiina suorituspaikalle.

Snapdragon 845 on Qualcommin tähän asti tehokkain Snapdragon-suoritin, ja amerikkalaisten teknosivustojen ensimmäiset testit osoittavat, että Snapdragon 845 näyttää kilpailijoille takavaloja. 

Uutuuspiiri on edeltäjäänsä noin 30 prosenttia nopeampi. Jos on saanut käsiinsä esimerkiksi viime vuoden huppumallin, kuten OnePlus 5:n, niin tietää suunnilleen, minne uusi suoritin pistää riman. 

Useita toimintoja samassa piirissä

Snapdragon käyttää SoC-järjestelmää (system on a chip), joka tarkoittaa, että samaan piiriin on yhdistetty useita toimintoja. Snapdagon 845 -piirissä se tietää sitä, että esimerkiksi yhdysrakenteinen nettimodeemi toimii aikaisempaa nopeammin.

Uudella piirillä varustettuja puhelimia ei vielä ole saatavana, mutta KotiMikron testilaboratorioon niitä odotetaan jo innolla.

Lisätietoja huippusuorittimesta on täällä

> Lue lisää Android-puhelimista

Ehkä sinua kiinnostaa...