SamsungPay

Samsung Pay -maksujärjestelmä saapui Eurooppaan

Espanja on ensimmäinen Euroopan maa, jossa voi käyttää Samsung Pay -maksujärjestelmää.

maanantai 6. kesäkuuta 2016 teksti M. Haverholm

Puhelimella maksaminen yleistyy pikkuhiljaa. Isoista toimijoista Apple, Google ja Samsung ovat esitelleet mobiilimaksamissysteeminsä Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Samsung on ensimmäinen, joka esittelee oman järjestelmänsä, Samsung Payn, Euroopassa.

Samsung Pay -järjestelmän avulla voi maksaa ostoksia lähimaksuna nfc-tekniikan eli lyhyen kantaman langatonta tiedonsiirtoa tukevissa laitteissa.

Samsung Pay käyttää nfc:n lisäksi mst-teknologiaa (magnetic secure transmission), joka tuo mobiilimaksamisen mahdolliseksi myös paikoissa joissa lähimaksaminen ei ole tuettuna. Samsungin käyttämä mst-tekniikka toimii siis myös perinteisissä magneettijuovaan perustuvissa maksupäätteissä.

Google ja Apple myös Euroopan lähimaksumarkkinoille Samsung Payn tulon Eurooppaan arvellaan saavan pian seuraa Apple Pay -lähimaksamisesta ja Googlen Android Pay -ratkaisusta.

Samsung Payn kerrotaan tulevan Suomeen ja muihin Pohjoismaihin kuluvan vuoden aikana. Samsungin puhelimista huippumallit Galaxy S7 ja S7 edge sisältävät tuen Samsung Pay -maksujärjestelmälle. Samoin uusi Galaxy A5 tukee Samsung Payn nfc- ja mst-tekniikoita.

Samsung Payn tietoturvaratkaisuna on Samsung Knox, joka hyödyntää muun muassa sormenjälkilukijaa ja kehittynyttä tietoturvatekniikkaa arkaluontoisen tiedon suojaamiseksi.

Myos Danske Bank on parhaillaan tuomassa Suomeen MobilePay-mobiilimaksamissovelluksensa maksutavaksi niin myymälöihin, kahviloihin kuin ravintoloihinkin. Ratkaisu otettiin ensimmäisenä käyttöön vaasalaisessa Fondis-ravintolapalveluyrityksessä.

Ehkä sinua kiinnostaa...