FakeUpdate

Päivitys varastaa tietosi

Google Chromen väärennetty päivitys Androidille ohittaa virustutkan ja varastaa pankkitietosi!

tiistai 3. toukokuuta 2016

Ole tarkkana, jos Android-puhelimesi kehottaa sinua päivittämään Google Chromen. Tietoturvayhtiö Zscaler varoittaa väärennetystä päivityksestä, joka sisältää haittaohjelman.

Tältä väärennetty päivitys näyttää Haittaohjelma vaikuttaa erehdyttävästi Chrome-päivitykseltä ja myös ohjaa käyttäjän oikealta Google-sivustolta vaikuttavalle sivulle. Välittömästi asennuksen jälkeen ohjelma pyytää käyttöoikeuksia – ja tietosi ovat vaarassa.

Haittaohjelma kerää tekstiviestit, puhelutiedot ja tiedot tiedonsiirrosta. Yhä ikävämpää on luvassa, kun käyttäjä avaa Play Kaupan: Haittaohjelma avaa väärennetyn maksusivun, jossa pyydetään luottokortin tietoja. Tiedot siirtyvät edelleen venäläiseen puhelinnumeroon, kerrotaan Zscalerista.

Väärennetyn päivityksen ikäviin ominaisuuksiin kuuluu myös se, että haittaohjelma voi ottaa puhelimen virustorjuntaohjelman pois käytöstä. Se tekee puhelimesta appoavoimen hyökkäyksille. Ainoa keino päästä eroon haittaohjelmasta on palauttaa puhelimen tehdasasetukset.

Näin torjut haitakkeen Voit estää haittaohjelman asentumisen varmistamalla, että tuntemattomia latauslähteitä ei ole sallittu. Perusasetuksilla tuntemattomat lähteet eivät ole sallittuja, mutta asetus on silti hyvä tarkistaa.

Varmista, että vain luotetut lähteet sallitaan: 1 Avaa puhelimen ”Asetukset”. 2 Valitse ”Turvallisuus”. 3 Tarkista asetus kohdassa ”Tuntemattomat lähteet”.

Ehkä sinua kiinnostaa...