Samsung Galaxy S7 Edge

Minkä Galaxy-puhelimen valitsen?

Samsungin uusien lippulaivapuhelimien Galaxy S7:n ja S7 edgen myynti alkaa Euroopassa 11. maaliskuuta. Tyytyäkö vanhempaan S6:een vai hankkiako S7? Pähkäilkäämme vähän.

maanantai 29. helmikuuta 2016

Samsungin Galaxy -sarja uusiutuu vuoden välein. Tämän vuoden uudet lippulaivapuhelimet ovat Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge. S7:n suositushinta on 749 ja edgen 849 euroa. Edeltäjä S6 irtoaa halvemmalla. Onko niissä niin paljon eroja, että uuteen kannattaa siirtyä?

Samsung Galaxy S6:n perusversio varustettuna 32 gigatavulla maksaa noin 590 euroa ja edge-versio noin 650 euroa. Odotettavissa on, että hinnat laskevat tästä, kun S7 on kaupoissa.

Mitä ilman sitten jää, jos ei hanki uusinta uutta? Tässä tiivis pikakatsaus ominaisuuksiin:

DESIGN Galaxy S7 muistuttaa muotoilultaan S6-mallia. Eroa ei ole helppo huomata.

NÄYTTÖ Galaxy S6 edgessä on 5,1-tuumainen näyttö, S7:ssä näyttö on hieman suurempi, 5,5-tuumainen.

VESITIIVIS Edeltäjistä poiketen Galaxy S7 ja S7 edge ovat vesi- ja pölytiiviit. Puhelimissa on IP68-tason suojaluokitus, mikä tarkoittaa, että ne selviävät puoli tuntia 1,5 metrin syvyydessä. Portteja ei tarvitse erikseen sulkea.

MUISTIKORTTI Edeltäjästään poiketen Samsung S7 -mallien tallennustilaa voi laajentaa microsd-muistikortilla, jopa 200 gigatavulla.

OHJELMISTO S7 on varustettu tuliterällä Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä. Uusin Android-versio on luvassa päivityksenä myös S6-puhelimiin vielä kevään aikana.

SUORITUSKYKY Uutta Galaxy S7 -puhelimen käyttöä sujuvoittaa 8-ytiminen suoritin, neljän gigatavun muisti ja 32 gigatavun tallennustila. Samsungin mukaan uutuuspuhelin on 30 prosenttia edeltäjäänsä tehokkaampi. Koska S6 on jo huippunopea, niin lisäväännölle ei tavallisella käyttäjällä välttämättä ole tarvetta.

KAMERA Tekniikka on kameran osalta S7:ssä samaa kuin S6:ssa – toki pienin parannuksin. S7 esimerkiksi tarkentaa kohteeseen neljä kertaa aikaisempaa nopeammin. Eikä kamera myöskään törrötä takapanelelissa samalla tavalla kuin s6:ssa.

AKKU Galaxy S7 edge panee tässä taas vähän paremmaksi, sillä puhelimessa on 3 600 milliampeeritunnin akku, vaikka jo S6:ssa oli 3 000 milliampeeritunnin akku – kuten on myös S7:ssä. Esimerkiksi iPhone 6S Plus -mallissa on "vain" 2 750 milliampeeritunnin akku.

JOHTOPÄÄTÖS Samsung Galaxy S6 on huomattavasti edullisempi vaihtoehto, jolla kyllä pärjää, ellei tarvitse runsaasti suorituskykyä pelaamiseen tai monen sovelluksen samanaikaiseen käyttämiseen. Jos välttämättä haluaa S7:n, niin hintalappu saattaa olla vähän pienempi, jos ei ensimmäisten joukossa jonota luuriaan vaan malttaa odottaa pari kuukautta.

Ehkä sinua kiinnostaa...