Huawei

Huawei on maailman kolmanneksi suurin älypuhelinten valmistaja.

© Shutterstock

Kirin 970 on Huawein uusi huippusuoritin

Huawei julkisti uuden Kirin 970 -suorittimensa, joka toimii yhtiön seuraavien lippulaivojen moottorina ja joka heittää kovan haasteen kilpailijoille.

tiistai 5. syyskuuta 2017 teksti P. Jensen

Uusien älypuhelinmallien sesonki on kuumimmillaan. Samsung julkisti hiljan Galaxy Note 8:n ja uusi iPhone nähtäneen 12. syyskuuta.

Myös Huawei tuo uudet mallit markkinoille. Yhtiö esitteli jo Kirin 970 -prosessorin, jonka on määrä olla Huawei Mate 10:n ja Mate 10 Pro -mallin moottorina. Uutuuslaitteet esitellään 16. lokakuuta.

”Tavoitteemme on tarjota merkittävästi parempi käyttäjäkokemus. Kirin 970 on ensimmäinen uuden aikakauden ratkaisuistamme, joka tarjoaa laitteillemme kilpailijoihimme nähden kehittyneemmät tekoälytoiminnallisuudet”, kertoi Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu julkistaessaan uuden piirisarjan Berliinissä järjestettävillä IFA-messuilla.

Lue lisää Huawei-uutisia

Kirin 970 haastaa Samsungin ja Applen

Huawei on useimmista Android-valmistajista poiketen tehnyt oman piirisarjan, jolla yhtiö pysrkii erottumaan joukosta. Huawein Kirin 970 on yhtiön mukaan tehokkaampi kuin Samsungin tai Applen huippumallien suoritin.

Richard Yu kertoi Reutersille, että käyttäjät voivat odottaa nopeampaa puhelinta, parempaa akkukestoa ja kompaktimpaa muotoilua kuin Samsungin tai Applen malleissa.

Kuvankäsittelyä koskevassa benchmark-testissä Kirin 970 käsitteli 2 000 kuvaa minuutissa, nopeammin kuin mikään toinen markkinoilla oleva piirisarja.

Huawei on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja. Samsung on suurin ja toisena on Apple.

Lue lisää puhelimista

Ehkä sinua kiinnostaa...