virus-malware-smartphone

Kaikki Android-puhelimet eivät päivity

Tanskalaisen kuluttajajärjestön tutkimus osoittaa, että moni Android-puhelin saa harvoin tai ei ollenkaan järjestelmäpäivityksiä.

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vaikka puhelin vaikuttaisi olevan ajan tasalla, ei silti ole varmaa, että siinä on viimeisin järjestelmäversio. Tanskalaisen kuluttajajärjestö Tænkin tutkimus osoittaa, että lähes puolet kaikista Android-puhelimista ei saa järjestelmäpäivityksiä.

Kuluttajajärjestö tarkisti käyttöjärjestelmän 181 Android-puhelimesta, joita myytiin vuosina 2012-2015. Niistä lähes puolet, 81 puhelinta, ei ollut vastaanottanut järjestelmäpäivitystä puhelimen hankinnan jälkeen.

Googlelta yksi iso päivitys vuodessa Google kuitenkin julkaisee Android-järjestelmäänsä vähintään yhden ison järjestelmäpäivityksen vuodessa. Järjestelmäpäivitykset parantavat puhelimen ominaisuuksia, kuten esimerkiksi akun kestoa. Päivitykset myös paikkaavat järjestelmästä löytyneitä tietoturva-aukkoja.

Tuorein Android-versio, puolisen vuotta sitten ilmestynyt Android 6.0 Marshmallow, on vasta alle 10 prosentissa kaikista puhelimista. Kaikki Android-puhelimet eivät suinkaan saa uusinta käyttöjärjestelmää. Marshmallow myös leviää hitaasti juuri sen takia, että valmisajat eivät välttämättä jaa puhelimiinsa päivityksiä lainkaan.

Digitodayn kokoamasta listasta voi tarkistaa, missä malleissa Marshmallow jo on ja mitä malleja valmistajat aikovat päivittää.

Ehkä sinua kiinnostaa...