Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro -puhelimen triplakamerassa riittää pikseleitä jopa ammattikuvaajalle.

Huawei P20 Pro on mobiilikuvaajan unelmapuhelin

Huawei on esitellyt kolmoiskameralla varustetun lippulaivapuhelimensa. Huawei P20 Pro on testien perusteella paras kamerapuhelin ikinä.

tiistai 3. huhtikuuta 2018 teksti P. Jensen


Arvostettu kameratestisivusto DxOMark on rankannut Huawein maailman parhaaksi kamerapuhelinvalmistajaksi.

Keulapaikka on tuulinen, sillä vasta vähän aika sitten kärjessä loisti Samsung Galaxy S9.

Huawei P20 Pro sai kokonaistulokseksi peräti 109 pistettä DxOMarkin testeissä, joissa Samsung Galaxy S9 sai 99 pistettä.

Kuvalaatuun, jonka DxOMark kehuu olevan sukupolvia muita edellä, vaikuttaa erityisesti se, että Huawei P20 Pro:ssa on Leica-triplakamera markkinoiden korkeimmalla pikselimäärällä.

Puhelimen kamerassa on 40 megapikselin värisensori, 20 megapikselin mustavalkosensori sekä 8 megapikselin sensori teleobjektiivilla. Lisäksi kamerassa on täysin uusi värisuodatin.

Huawei P20 Prossa on uusi Leican kolminkertainen teleobjektilinssi viisinkertaisella hybridizoomauksella. Triplakameran herkkä kuvaussensori lupaa hyviä kuvia myös hämärässä jopa ISO 102400 -tasoisesti. 

DxOMarkin testin voi lukea täällä.

Huawei P20 Pro on kilpailijoitaan edullisempi

Vaikka Huawei haastaa kilpailijat kameran suorituskyvyssä, niin se ei ole silti vaikuttanut hintaan, joka on edullinen muihin verrattuna.

Huawei P20 Pro maksaa 849 euroa ja tulee myyntiin 16. huhtikuuta. Laite on jo ennakkotilattavissa. 

Hieman kevyemmin varusteltu Huawei P20 on tuli pääsiäisen alla myyntiin ja maksaa 649 euroa. Samoin on saatavana pikkumalli Huawei P20 Lite, jonka hinta on 349 euroa.

Huawei P20 Pro on parhaillaan KotiMikron testipenkissä, jossa selviää, onko lippulaivamalli niin hyvä kuin DxOMark ja Huawei antavat ymmärtää. 

Arvio julkaistaan pian Testinurkassa.

> Lue lisää Android-puhelimista

Ehkä sinua kiinnostaa...