Google Pixel XL

Googlen puhelin petti meidät

Google ei yleensä petä, mutta nyt niin kävi. Suomi ei ole niiden maiden joukossa, joihin Googlen uutuuspuhelin Pixel tulee myyntiin.

perjantai 14. lokakuuta 2016 teksti A. Daugaard

Googlen Pixel pystyy näyttämään takavaloa niin Applen iPhone 7:lle kuin Samsungin Galaxy S7:lle. Harmi vain, että Pixel ei ainakaan toistaiseksi ole edes tilattavissa Suomeen Googlen verkkokaupassa, eikä täkäläisestä hinnastakaan ole tietoa.

Puhtaalla Android-järjestelmällä varustetusta uutuudesta on kaksi mallia: Pixel, jossa on 5-tuumainen näyttö, ja Pixel XL, jonka näyttökoko on 5,5 tuumaa.

Toivottavasti täälläkin päästään jossain vaiheessa nauttimaan Nexus-sarjan korvaavista laitteista, joiden kameran Google kertoo olevan kaikkien aikojen paras älypuhelinkamera.

Pixelissä on hienoja ominaisuuksia Takakameran 12,3 megapikselin ja etukameran kahdeksan megapikselin lisäksi Pixel-puhelimissa on muitakin kiinnostavia ominaisuuksia:

  • Google Assistant, vastine Applen Sirille, avustaa puhelimen käytössä.

  • Rajaton tallennus videoille ja kuville Google Kuvat -palvelussa.

  • Kiinteä akku, joka antaa virtaa päiväksi – jopa 14 tuntia viihdekäyttöä Pixel XL -mallilla.

  • 15 minuutin pikalatauksella puhelin jaksaa seitsemän tuntia.

  • Sormenjälkilukija.

  • Kuulokeliitäntä – toisin kuin uudessa iPhonessa.

  • Yötila, joka vähentää sinistä valoa myöhäistunteina. Sinisen valon on todettu tutkitusti vaikuttavan unensaantia heikentävästi.

  • Ilmaiset Daydream View -virtuaalilasit niille onnellisille, jotka voivat maassaan tilata Pixelin ennakkoon.

Ulkomailta tai tilaamalla kotimaisen nettikaupan kautta Jos juuri nyt haluaa ostaa Pixelin Googlen nettikaupasta, niin se onnistuu vain, jos toimitusosoite ja luottokortin laskutusosoite ovat Euroopassa joko Isossa-Britanniassa tai Saksassa ja ison veden takana joko Australiassa, Kanadassa tai Yhdysvalloissa.

Mitään halpatuotteita Pixelit eivät ole. Saksassa saa pulittaa 32 gigatavun mallista 760 euroa ja 128-gigatavuinen on hinnoiteltu 1010 euroon. Pixel näkyy myös olevan ennakkotilattavissa joissain kotimaisissa verkkokaupoissa, mutta hinta ja saatavuus varmistuvat vasta myöhemmin.

> Lue lisää Googlen Pixel-puhelimista

Ehkä sinua kiinnostaa...