Google Play Protect
© Shutterstock

Googlen oma Android-virustutka floppasi

Google Play Protect pärjäsi heikoiten AV-Testin tutkimuksessa, jossa oli mukana 21 Android-järjestelmän tietoturvaohjelmaa.

sunnuntai 29. lokakuuta 2017 teksti P. Jensen

AV-Test on riippumaton testausorganisaatio, joka on erikoistunut tietoturvaohjelmien vertailutesteihin. AV-Testin tuoreimmassa vertailussa oli mukana 21 Android-järjestelmälle tarkoitettua tietoturvaohjelmaa.

Ensimmäistä kertaa AV-Testin vertailussa mukana ollut Google Play Protect oli selkeästi joukon surkein suorittaja.

Google Play Protect on Googlen oma tietoturvaratkaisu Androidille. Play Protect julkaistiin toukokuussa, ja Google lupasi entistä parempaa tietoturvaa Android-puhelimille koneoppivan järjestelmän myötä.

AV-Testin vertailun perusteella Play Protect ei kuitenkaan pärjää muille tietoturvasovelluksille.

Heikkoa Android-suojaa

Google Play Protect havaitsi 65,8 prosenttia haittaohjelmista, joille testiohjelmat altistettiin. Esimerkiksi Droid-X, joka oli testin toiseksi huonoin, löysi haitakkeista 82,4 prosenttia.

Vertailun 21 ohjelmaa löysivät keskimäärin 95,7 prosenttia haitakkeista.

Google Play Protect AV-Testin Android-suojaohjelmien vertailussa

Google Play Protect pitää suojauslistan perää AV-Testin testituloksissa. 

© AV-TEST

> Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitkäänkin tarkistussessioon. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 57,90 euroa.

Monta tehokasta virustorjujaa

Vaikka Googlen oma ratkaisu otti huonosti vastaan AV-Testin haasteet, Andoidille on onneksi saatavana useita maksuttomia tietoturvasovelluksia, jotka pärjäsivät testissä hyvin.

Kuusi testatuista 21 ohjelmasta suojasi Android-puhelimen sataprosenttisesti uhkilta, joilla AV-Testin testissä ohjelmia koeteltiin.

Puhtaat paperit suojaustestissä saaneita olivat muun muassa Bitdefender Mobile Security ja Cheetah Mobile Security Master.

Google on kertonut Play Protectin paranevan sitä mukaa kuin se oppii. Toistaiseksi se on kuitenkin AV-Testin tulosten valossa vasta apukoululainen.

Ehkä sinua kiinnostaa...