Google Pixel

Google julkaisee Pixel-puhelimet

Google on esitellyt kaksi uutta puhelinta, joissa on yhtiön mukaan maailman paras älypuhelinkamera.

maanantai 10. lokakuuta 2016 teksti M. Østergaard

Android-käyttöjärjestelmä on Googlen tekoa, mutta harvassa luurissa on kuitenkaan Googlen nimeä. Tähän asti poikkeuksen ovat tehneet Googlen Nexus-puhelimet, jotka ovat olleet ainoita ns. puhtaita Android-puhelimia, ilman muokattua käyttöliittymää.

Nyt Google on korvaamassa Nexus-sarjaa Pixel-puhelimilla. Uutuudesta on kaksi mallia, Pixel, jossa on 5-tuumainen näyttö, ja Pixel XL, jonka näyttökoko on 5,5 tuumaa.

Paras älypuhelinkamera ikinä? Google kertoo Pixel-puhelimien kameran olevan kaikkien aikojen paras älypuhelinkamera. Takakamerassa on 12,3 megapikseliä, ja etukameralla voi käydä 8 megapikselin videopuheluita.

Pixel-puhelimissa on vain Googlen logo, mutta laitteet ovat silti HTC:n valmistamia. Huawei-tuotantoa olevasta edeltäjästä, Nexus 6P:stä, on peritty muun muassa takapaneeliin sijoitettu sormenjälkitunnistin.

Google Pixel ei ole ainakaan vielä edes ennakkotilattavissa Suomeen Googlen verkkokaupassa, eikä täkäläisestä hinnastakaan ole tietoa. Maailmalla hinnat alkavat 649 dollarista.

> Lue lisää Android-puhelimista

Ehkä sinua kiinnostaa...