AndroidNougat

Androidille makea suurpäivitys

Vihdoinkin! Tässä ovat Android Nougat -version neljä makeinta uudistusta.

keskiviikko 10. elokuuta 2016 teksti M. Jacobsen

Uusin versio Googlen Android-käyttöjärjestelmästä on lähes valmis. Tässä on neljä uudistusta, joita on kannattanut odottaa.

Parantunut akunkesto Tärkeimpiin uudistuksiin kuuluu Doze, torkkutoiminto, joka huolehtii, että puhelin menee mahdollisimman täydelliseen lepotilaan, kun näyttö suljetaan. Aikaisemmissa versioissa puhelimen piti olla akunsäästötilassa täysin liikkumatta, mutta nyt virtaa säästyy, vaikka puhelin onkin matkassa mukana.

Kahden sovelluksen samanaikainen käyttö Nougat-päivitys tuo mahdollisuuden ajaa kahta sovellusta näytöllä samanaikaisesti, joko vierekkäin näytöllä tai peräkkäin näytöllä. Näin voi esimerkiksi katsoa videota ja lähettää viestiä piilottamatta kupmaakaan sovellusta.

Yövalo Applen iPhone-käyttäjät ovat jo jonkin aikaa voineet nautia toiminnosta, joka himmentää näyttöä myöhäisinä tunteina. Nyt vastaava toiminto löytyy myös Androidista. Sen ansiosta on ehkä hieman helpompi nukahtaa, vaikka olisi viimeksi vielä tarkistanut puhelimella, mitä maailmalla tapahtuu.

Lisää grafiikkalihasta Sovelluskehittäjillä on nyt käytössään Vulkan, työkalu, jolla pystyy tehostamaan tietokoneiden ja puhelinten graafista suorituskykyä. Android-käyttäjille se tietää entistä näyttävämpiä pelejä ja muita sovelluksia.

Päivityksen julkaisupäivämäärää eri puhelinmalleja varten ei ole vielä ilmoitettu, mutta päivitysten odotetaan alkavan vielä elokuun aikana.

Android Nougat torjuu ransomwarea

Lue lisää Android-uutisia

Ehkä sinua kiinnostaa...