KOM_171857-NR15_S_Android_widgets_Web teaser

4 näppärää toimintoa kännykkään

Android-älykännykkää voi todella hyödyntää älykkäästi: aloitusnäytön pikapainikkeilla ja toiminnoilla voi käyttää sovelluksia heti ja säätää asetuksia. Esittelemme neljä näppärää sovellusta, joilla kännykkää voi käyttää uudella tavalla.

perjantai 30. syyskuuta 2016

Useimpien uusien Android-kännyköiden aloitusnäytöllä on kello ja sääennuste jo ensi kertaa käynnistäessä. Vaikkapa sääennusteen tai jotain muuta ajantasaista tietoa aloitusnäytölle päivittävää pientä sovellusta kutsutaan widgetiksi, ja ne ovat pohjimmiltaan oikoteitä kännykän varsinaisiin sovelluksiin.

4 näppärää toimintoa kännykkään

Valtaosalle oman Android-kännykän sovelluksista löytyy aloitusnäytön widget-kuvake, jolloin vaikkapa kalenteriin merkityt tapaamiset voi tarkistaa pikavilkaisulla itse sovellusta avaamatta. Samalla tavalla aloitusnäytölle voi lisätä widget-kuvakkeita, jotka näyttävät kännykän omien toimintojen tietoja –kuten kuvagallerian tai sähköpostin. Kännykkää voi toki käyttää entistäkin älykkäämmin aivan uusilla sovelluksilla. Niitä on saatavilla pilvin pimein, ja viereiseillä sivuilla esitellään muutama oivallinen sovellus widgeteineen. Niillä voi vaikkapa soittaa, kirjoittaa muistiinpanoja, säätää äänenvoimakkuutta ja pitää silmällä mobiilidatan käyttöä –ja tietenkin suoraan kännykän aloitusnäytöltä.

> Lue lisää!

Ehkä sinua kiinnostaa...