Joululahjaksi älypuhelin 2017

4 Android-puhelinta ehdolla pukinkonttiin

Jos etsimessä on älypuhelin joululahjaksi, niin tässä on neljä hinta-laatusuhteeltaan hyvää ehdokasta.

keskiviikko 29. marraskuuta 2017 teksti C. Slot

OnePlus 5

Hinta: alk. 479 €

© OnePlus 5

OnePlus 5:ttä jonotettiin, kun se tuli kesällä myyntiin. Eikä ihme, sillä kyseessä on huippupuhelin, joka haastaa muiden lippulaivat.

OnePlus 5:n kaksoiskamera on Sonyn tuotantoa. Kuvat ovat upeita, ja kahden linssin ansiosta onnistuu puhelimelle harvinainen zoomaus ilman että kuvalaatu kärsii.

Applen ja Samsungin haastajaksi noussut OnePlus 5 maksaa 479 euroa 6 gigatavun muistilla ja 64 gigatavun tallennustilalla. Isompi malli, jossa on 8 gigatavun muisti ja 128 gigatavun tallennustila, maksaa 539 euroa.

Marraskuussa myyntiin tullut OnePlus 5T on varustettu isommalla näytöllä, ja hinnat ovat samat kuin OnePlus 5:llä sen tullessa myyntiin, eli 499 ja 559 euroa.

OnePlus 5 sai 9,2 pistettä KotiMikron elokuisessa testissä.

Motorola Moto X4

Hinta: alk. 449 €

© Motorola Moto X4

”Parempaa suorituskykyä on tarjolla saman hintaluokan kilpailevissa malleissa […]”, todetaan KotiMikron arviossa, jossa Moto X4 saa kuitenkin ihan kelvolliset 7,2 pistettä.

Moto X4 on ankarasti kilpaillun keskikastin varsin edullinen haastaja, jonka valtteina on erinomainen kamera ja mainio akkukesto.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitkäänkin kuvaussessioon. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa.

Nokia 3310 3G

Hinta: 59 €

 

© Nokia 3310

Retroilu on muotia myös jouluna, ja oikea valinta retrohenkisen puhelimeksi on Nokia 3310.

Koska kyseessä on peruspuhelin ilman älyluuria kyykyttäviä nettihärpäkkeitä, laitteen akkukesto on omaa luokkaansa, jopa 27 päivää.

Puhelimessa on lisäksi uusi versio klassisesta matopelistä, joka monelle tuo lähes tipan linssiin.

KotiMikron testissä oli ensimmäinen versio. Nyt myynnissä on 3G-versio. Hinta on pysynyt ennallaan 59 eurossa, ja 3G-datayhteyden lisäksi tarjolla on uusia värejä ja räätälöitävä retro-käyttöliittymä.

Huawei Mate 10 Pro

Hinta: 799 €

© Huawei Mate 10 Pro

”Mate 10 Pro kuuluu ehdottomasti älypuhelimien huippuluokkaan", todetaan KotiMikron testissä, jossa puhelin saa 9,1 pistettä.

Marraskuun lopulla kauppoihin tullut Huawei Mate 10 Pro haastaa kilpailijat muun muassa maailman ensimmäisellä neuroverkkolaskentaa tekevällä tekoälypiirillä, ja Leican kanssa tehty kamera edustaa alan uusinta tekniikkaa.

Lue Android-puhelinten tuoreet uutiset ja testit

Ehkä sinua kiinnostaa...