win8_1_suomi

Windows 8.1 on täällä

Windows 8.1:n myötä nähdään myös uusia laitteita kaikille käyttäjille aina tableteista ja hybrideistä kannettaviin sekä näyttötietokoneisiin.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä on nyt saatavana maailmanlaajuisesti. Kuluttaja-asiakkaat yli 230 maassa ja 37 kielialueella voivat ladata Windows 8 -laitteisiinsa päivityksen maksutta Windows-kaupasta. Windows 8.1 on saatavilla myös uusiin laitteisiin valmiiksi asennettuna sekä erikseen hyllystä tai verkosta ostettavana tuotteena.

Suuri osa laitteista on kosketusnäytöllisiä ja ne tarjoavat aiempaa parempaa suoritintehoa ja akunkestoa sekä tyylikästä muotoilua eri hintaluokissa.

”Lokakuussa 2012 julkistamamme Windows 8:n myötä esittelimme mobiileja, kosketuskäyttöisiä ja jatkuvasti verkossa olevia laitteita”, sanoo Microsoftin Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen.

”Windows 8.1 vie tätä näkemystä pidemmälle yhdistäen kaiken mitä ihmiset tekevät eri laitteillaan kotona, töissä ja tien päällä. Windows tarjoaa jokaiselle käyttäjälle oman henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen kaikilla laitteilla niin työskentelyssä kuin viihdekäytössäkin. Yrityskäyttöä varten on lukuisia parannuksia, jotka helpottavat yritysten sekä yksityisten tietokoneiden ja tablettien hallintaa ja parantavat työn tekemistä tabletilla.”

Windows 8.1 sisältää esimerkiksi seuraavat parannukset ja mahdollisuudet muokata sitä oman makunsa mukaiseksi:

• Helpompi navigointi: Windows 8.1 palauttaa Käynnistä-painikkeen tuttuun paikkaan. Uudistetun sovellusnäkymän avulla käyttäjä näkee kerralla kaikki sovelluksensa ja voi siirtyä niihin helpommin. Uusien opassovellusten myötä, kuten Help + Tips, käyttäjät saavat hyödyt irti nopeammin.

• Parannettu haku: uusi kosketusoptimoitu Bing Smart Search on helpoin tapa löytää tarvittavat tiedot laitteelta tai Internetistä. Samalla hakutyökalulla löytää esimerkiksi dokumentit tietokoneelta, valokuva-albumit SkyDrive-pilvitallennustilasta, sovellukset kaupasta, musiikkitiedostot Xbox-musiikkipalvelusta tai verkkosivut Internetistä.

• Laaja sovellus- ja palveluvalikoima aloitusnäytössä: Windows 8.1 tarjoaa joukon käyttöä helpottavia sovelluksia ja palveluita suoraan aloitusnäytöltä, muun muassa Skype-puhelut. Lisäksi uusi Bing Ruoka & Juoma -sovellus tarjoaa mahdollisuuden selata ruokaohjeita näyttöä tai näppäimistöä koskematta verkkokameraa hyödyntäen. Windows 8.1:ssa on myös uusi, nopea ja kosketusoptimoitu Internet Explorer 11 -verkkoselain. Selaimen hakuhistoria, suosikit ja asetukset synkronoituvat käyttäjän kaikkien Windows 8.1 -laitteiden välillä. Windows 8.1:ssä on myös plug-and-play-tuki 3D-tulostimille, mikä mahdollistaa sen, että sovellukset automaattisesti voivat tulostaa ja hyödyntää kolmiulotteisuutta.

• Moniajo: Windows 8.1:llä voi käyttää ja näyttää jopa neljää sovellusta rinnakkain ja joustavasti mitoittaa sovellusten ikkunat näytölle käyttötarkoitukseen sopivaksi. Sovelluksista voi myös suoraan käynnistää toisia sovelluksia, esimerkiksi sähköpostiin saapuneita valokuvaliitteitä voi selata suoraan Valokuvat-sovelluksessa. Usean näytön tukea on parannettu niin, että käyttäjä voi katsoa työpöytää ja sovelluksia yhdellä tai usealla näytöllä.

• Integrointi SkyDrive-palveluun: Windows 8.1 helpottaa työ- ja viihdekäyttöä paikasta, ajasta ja laitteesta riippumatta, kun tiedostot ovat aina saatavilla SkyDrive-verkkotallennustilassa. SkyDrivessa käyttäjä voi luoda, muokata, tallentaa ja jakaa tiedostoja.

• Uusittu Windows-kauppa: Windows-kaupan uusi rakenne parantaa sovellusten esittelyä ja hankintaa. Uudistetut asettelut ja luokat helpottavat pysymään ajan tasalla kiinnostavimmista uutuussovelluksista. Henkilökohtaisissa suosituksissa hyödynnetään Bingin suositus- ja relevanssimenetelmää. Asennetut sovellukset päivittyvät oletuksena automaattisesti. Uusia ja entisestään täydennettyjä sovelluksia tulee Windows-kauppaan jatkuvasti lisää, esimerkiksi Fresh Paint, Facebook, Netflix, Adobe PhotoShop Express, Evernote sekä eBay. Windows-kaupassa jo ladattavissa olevat Windows 8 -sovellukset toimivat myös Windows 8.1:ssa. |

Ehkä sinua kiinnostaa...