Windows 10 boxshot

Video: Esittelyssä Windows 10

Heinäkuun lopulla ilmestyvä Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä Windows 10 sisältää paljon uusia ja uudistettuja toimintoja. Katso videot, joilla esitellään 6 kuuminta uutuutta.

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Uusi Windows 10 tarjoaa parhaat palat suositusta Windows 7 -järjestelmästä ja sen seuraajasta Windows 8.1:stä. Enää ei tarvitse tuskailla aloitusnäytön ja sen sovellusmeren kanssa, sillä nyt aukeaa Käynnistä-valikko työpöydälle. Valikkoa on helppo hallita ja mukauttaa esimerkiksi tablet-käyttöä varten.

Jäähyväiset on jätetty myös Internet Explorerille, joka on kuulunut kalustoon Windows 95:stä lähtien. Nyt selailemaan lähdetään Microsoft Edgellä, jonka toimintoja on hiottu mahdollisimman käyttäjäystävällisiksi. Katso oheisista videoista, mitä ominaisuuksia uusi järjestelmä tarjoaa.

Uusi selain Microsoft Edge

Internet Explorer -selaimen seuraaja, Microsoft Edge, tuo selaamiseen uutta särmää. Uutuus tarjoaa muun muassa käteviä muokkaustyökaluja.

Näppärä asetuspaneeli

Uuteen Asetukset-paneeliin on kerätty käytetyimmät asetukset ja toiminnot. Paneeliin pääsee Käynnistä-valikosta ja Toimintokeskuksesta.

Uusi toimintokeskus

Windows 10:ssä on uusi toimintokeskus, joka korvaa vanhan Ohjauspaneelissa olleen toimintokeskuksen. Nyt toiminnot saa esiin ilmoitusalueelta.

Useita työpöytiä

Windows 10:ssä voi käyttää samaan aikaan useita työpöytiä, joilla voi olla omat ohjelmansa avattuina.

Uusi ja uljas Käynnistä-valikko

Seiskasta tuttu Käynnistä-valikko on palannut entistä ehompana. Koko ruudun aloitusnäytön sijasta sovelluksia voi hallita ja käynnistää valikosta.

Uusi hakuruutu ja puheentunnistus

Haku onnistuu Windows 10:ssä suoraan tehtäväpalkin hakuruudusta, ilman että käyttäjän tarvitsee siirtyä valikkoon tai vaihtaa näkymää.

Ehkä sinua kiinnostaa...