mies ja nainen, kesä, tablet

Kuusi kätevää kesäsovellusta

Kesästä voi nauttia soveltavasti, oli sitten kotona, mökillä tai matkoilla. Poimimme kuusi sovellusta, joista on iloa lomaillessa niin Suomessa kuin ulkomailla.

tiistai 27. kesäkuuta 2017

Suuntaatko lomalla kesä-Suomeen tai etelään sateita pakoon? Olitpa sitten kotona, mökillä tai matkoilla, niin näppärillä sovelluksilla saat lomastasi enemmän irti.

KotiMikro esittelee ja testaa myös sovelluksia, ja tällä kertaa olemme koonneet kuusi kesälomailijalle sopivaa sovellusta. Niiden avulla löytyvät niin rennot yöpymispaikat kuin ilmaiset hotspotit.

Kesälomabudjettiin ei tarvitse koskea, sillä kaikki esitellyt sovellukset ovat maksuttomia käyttää. kunkin sovelluksen esittelyn yhteydessä on linkit sovelluskauppoihin, joista sovelluksen voi ladata omaan puhelimeen tai tablet-laitteeseen.

1. Yr.no: Tarkista sää 

Norjan ilmatieteen laitoksen ja Norjan yleisradion ylläpitämä sääpalvelu Yr.no tarjoaa kattavat ja selkeät ennusteet niin lähelle kuin maapallon kaukaisillekin kolkille. Sovellukseen voi myös tallentaa useita paikkakuntia. Oikeaan osunut sääennuste voi pelastaa lomapäivän, ja Yr.no-palvelua pidetään yhtenä tarkimmista sääprofeetoista.

Lataa Androidille 

Lataa iOSille

2. Airbnb: Yövy rennosti 

Kun ajatus hotellista tökkii, niin silloin kannattaa kokeilla, löytääkö Airbnb mielenkiintoisen yöpymispaikan. Tarjolla on reippaasti yli puoli miljoonaa kohdetta ympäri maailmaa. Sovelluksella voi tutkia kohteita ja haarukoida viime hetken majoitusta. Helppokäyttöisellä sovelluksella voi myös viestiä majoittajansa kanssa. Oivallinen myös nojatuolimatkailuun.

Lataa Androidille 

Lataa iOSille

3. Foodspotting: Löydä maukkain annos 

Foodspotting on sovellus, jolla voi etsiä ruokapaikkoja muun muassa sijainnin ja ruokalajien perusteella. Sovellus on todellinen matkailijan ravintolaopas, joka sisältää käyttäjien kirjoittamia arvosteluita ja veden kielelle tuovia kuvia herkullisista ruoka-annoksista. Palvelussa on ravintoloiden annoksista miljoonia kuvia, jotka ovat käyttäjien ottamia.

Lataa Androidille 

Lataa iOSille

Lataa Windows Phonelle

> Lue myös: 100 parasta sovellusta

4. Gateguru: Löydä tiesi lentokentällä 

Oudolla lentokentällä liikkuessa voi tulla orpo olo, kun ei tiedä monenko kilometrin käytävä on taas edessä. Gateguru on portti kentän porteille, sillä sovellus sisältää tiedot noin kahdensadan lentokentän ravintoloista, kaupoista ja muista palveluista. Valikoima keskittyy Pohjois-Amerikkaan, mutta mukana ovat myös Euroopan suurimmat kentät.

Lataa Androidille 

Lataa iOSille

5. WiFi Map: Löydä ilmainen wlan 

Wlan-skannereita on sovelluskaupoissa pilvin pimein, mutta ladatuin ja suosituin on WiFi Map. Sovellus näyttää lähimmät maksuttomat verkot luettelona ja kartalla. Sovellus sisältää myös ilmaisten verkkojen salasanat. Julkisten langattomien verkkojen avulla voi jättää matkaverkon käytön vain tunnistautumista vaativiin verkkotoimiin.

Lataa Androidille 

Lataa iOSille

6. Valuutta+: Laske helposti valuutat 

Vuonomaan auringon pehmittämä pää ei välttämättä hoksaa, paljonko on 481 Norjan kruunua euroina. Osloon - ja muuallekin - kannattaa ladata mukaan Android-laitteelle Helppo valuuttamuunnin ja iOSille Valuutta+, jonka pää pysyy terävänä helteessäkin. Valuuttamuunnosten laskeminen onnistuu myös ilman internetyhteyttä, kunhan muistaa aika ajoin päivittää sovellukseen tuoreimmat valuuttakurssit.

Lataa Androidille 

Lataa iOSille

Lataa Windows Phonelle

Ehkä sinua kiinnostaa...