Dmex tuo uusia toimintoja Windowsin Resurssienhallintaan

Dmex on näppärä apuohjelma, joka tuo uusia toimintoja Windowsin Resurssienhallintaan.

Resurssienhallinta haltuun Dmexillä

Kätevällä Resurssienhallinnan apuohjelmalla siirrät helposti tiedostoja kansiosta toiseen, saat kaksi ikkunaa vierekkäin ja nimeät useita tiedostoja kerralla.

tiistai 12. kesäkuuta 2018 teksti Steffen Nielsen


Windowsin Resurssienhallinta on monipuolinen ohjelma ja sitä tulee käytettyä päivittäin.  

Ahkera käyttäjä saattaa kuitenkin kaivata Resurssienhallintaan toimintoja, jotka helpottavat jokapäiväistä tiedostojen käsittelyä. 

Erilaisia apuohjelmia on tarjolla runsaasti, mutta niiden ongelmana on usein se, että ne tuntuvat ylimääräisiltä ja väkisin päälle liimatuilta toiminnoilta, jotka vain hidastavat Resurssienhallinnan käyttöä. 

Dmexin etuna on, ei se ei vaadi mitään ylimääräisiä käyttöliittymiä, vaan kaikki tehdään tutussa Resurssienhallinnan ikkunassa. 

Dmex ei muuta Resurssienhallinnan ulkoasua, mutta näppäinyhdistelmä CTRL + F1 tuo esiin valikollisen käteviä toimintoja:

Dmexin valikko Resurssienhallinnassa

Kuvassa on Dmexin valikko, jonka saa esiin suoraan Resurssienhallinnassa kätevällä näppäinyhdistelmällä.

Dmex-ohjelma tarjoaa uusia työkaluja, joiden avulla Resurssienhallinnan saa toimimaan entistä kätevämmin. Alla on kaksi hyödyllistä Dmex-toimintoa. 

Huomaa, että Dmexin asennus edellyttää korotettuja oikeuksia. Asenna ohjelma napsauttamalla asennustiedostoa kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana".

Nimeä useita tiedostoja kerralla:

  1. Valitse nimettävät tiedostot.
  2. Käytä näppäinyhdistelmää CTRL + F2.
  3. Esiin tulee ikkuna, jossa voit nimetä tiedostot ja muuttaa myös muita tietoja.

Siirrä kansion sisältö yläkansioon:

  1. Avaa kansio, jossa siirrettävät tiedostot ovat. Valitse siirrettävät tiedostot, jos haluat siirtää vain osan tiedostoista. 
  2. Käytä näppäinyhdistelmää CTRL + F1.
  3. Valitse File Operations ja edelleen Move selected files up. Vahvista muutos.
  4. Koko kansion sisältö tai valitsemasi tiedostot siirtyvät kansiopuussa yhden kansion ylemmäs.

KotiMikron numerossa 9/2018 esitellään Dmexin kaksi muuta kätevää toimintoa. Toisella saat helposti kaksi ikkunaa vierekkäin ja toisella saat yhtä helposti selville valitun kansion koon.

Dmexin ja sitä esittelevän artikkelin voit ladata Etunurkasta (vain KotiMikron lukijoille).

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan sekä muuhun sisältöön yhteishintaan vain 3,90 eurolla! Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...