figmalogo

Työkaluja pelien ikämerkintöjen selventämiseksi

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry julkaisi PEGI-ikämerkintöjä selventäviä uusia työkaluja. Älypuhelimiin sovitetut PEGI-sovellukset ja uudet PEGI-esittelyvideot auttavat ymmärtämään PEGI-järjestelmän symbolit ja opastavat oikeiden pelien valinnassa.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Android-, iOS- ja Windows Phone 7 -älypuhelimiin on nyt ladattavissa ilmainen PEGI-sovellus. Se tarjoaa pääsyn PEGI:n yleiseurooppalaiseen ikärajatietokantaan. PEGI luotiin auttamaan eurooppalaisia vanhempia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä, kun he ostavat konsoli- ja tietokonepelejä. Sitä käytetään nykyisin suurimmassa osassa Eurooppaa, kaikkiaan yli 30 maassa. Suurimmat pelikonsolivalmistajat sekä vuorovaikutteisten pelien julkaisu- ja kehitysyhtiöt eri puolilla Eurooppaa käyttävät PEGI-luokitusta.

Sovelluksessa on yli 20 000 pelin ikärajatietokanta hakusuodattimineen. Lisäksi sovelluksessa on pelejä koskevaa lisätietoa kuluttajille, peliesittelyjä, pelien kuvakaappauksia sekä lisätietoa PEGI:n ikämerkinnöistä ja sisältösymboleista. Sovellus sopii niin jälleenmyyjien, vanhempien kuin lastenkin käyttöön. Sovellus on saatavana 11 eri kielellä mukaan lukien suomi.

PEGI on aina pyrkinyt esittämään sekä ikä- että sisältömerkinnät erittäin selkeästi. Nyt merkinnöistä ja niiden luomisesta on julkaistu kaksi hauskaa esittelyvideota (ks. Ulkoiset linkit tällä sivulla, toim.huom.). Erityisesti pakkauksen kyljessä esitettävät sisältösymbolit ovat toisinaan kaivanneet lisäselvitystä ja nyt julkaistuissa esittelyvideoissa tuodaan hienosti esiin mistä niistä on kyse. Sisältösymbolit kertovat mikäli peleissä esiintyy väkivaltaa, kiroilua, kauhua, huumeita, seksiä, syrjintää, uhkapeliä tai mikäli kyseessä on verkkopeli.

Ehkä sinua kiinnostaa...