henri-alien-empire

Pelintekokurssi nuorille

Jyväskylän yliopiston järjestämä nuorten peliohjelmointikurssi on yläkouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu viikon mittainen opintojakso, jonka aikana oppilaat tekevät itse suunnittelemansa tietokonepelin. Samalla opitaan ohjelmoinnin alkeita ja tutustutaan peleihin liittyviin matematiikan ja fysiikan käsitteisiin.

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kuvassa oppilaan tekemä kaksinpelattava Alien Empire -peli.

Kurssipaikkana on Jyväskylän yliopiston Agora-rakennus, mutta aikaisempien kesien tapaan vähintään yksi kursseista pidetään leirimuotoisena Suolahdessa, Keski-Suomen Opistolla. Opetus on maksutonta kaikilla kursseilla. Leirille osallistujat maksavat majoituskulut itse.

Nyt sekä yläkoululaiset että toisen asteen opiskelijat voivat ilmoittautua mukaan. Myös aikaisemmin mukana olleet oppilaat voivat tulla kurssille uudestaan. Mukaan kannattaa ilmoittautua heti – paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tähän mennessä oman pelin on tehnyt jo yli 230 oppilasta. Pelin tekeminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista.

Kurssin tavoitteena on pelien tekemisen lisäksi tutustua Jyväskylän yliopistoon ja matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opiskelumahdollisuuksiin, ja kasvattaa nuorten kiinnostusta kouluttautua myöhemmin luonnontieteelliselle alalle.

Pelintekokursseja järjestävät yhteistyössä Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitos ja Agora Center. Kursseja rahoittaa Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

Ehkä sinua kiinnostaa...