Nintendo Switch

Nintendo Switch tekee myyntiennätyksiä.

© Nintendo

Nintendo Switch menee kaupaksi ennätystahtiin

Nintendon uusi Switch-konsoli myy kuin häkä. Laite teki myyntiennätyksen kahdessa päivässä.

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017 teksti M. Jacobsen

Nintendon uusi Switch-konsoli on päihittänyt Wii-konsolin myyntiluvuissa. Nintendo American pomo Reggie Fils-Aime kertoi The New York Times -lehden toimittajalle Nick Wingfieldille, että Switchiä myytiin Yhdysvalloissa kahden ensimmäisen päivän aikana enemmän kuin mitään muuta Nintendon konsolia ikinä. Wingfield julkaisi tiedon Twitter-tilillään heti Nintendo-pomon haastattelun jälkeen.

Nintendo ei ole julkistanut virallisia myyntilukuja, mutta esimerkiksi Business Insider -sivuston mukaan Wii-konsolia myytiin Yhdysvalloissa ensimmäisen viikon aikana 600 000 kappaletta, joten sen perusteella Switchistä voi odottaa massiivista hittiä.

Hittituotestatus on varmasti Nintendon mieleen, sillä suuren suosion saaneen Wiin - jota myytiin yli sata miljoonaa kappaletta – seuraajaa WiiU-konsolia myytiin enää vähän yli 13 miljoonaa kappaletta.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

© Nintendo

Mukana kehuttu peli

Kuten muun muassa Ars Technica-sivustolla todetaan, tarvitaan muutakin kuin hyvämyyntinen avausviikonloppu, ennen kuin Switchistä voidaan puhua menestystarinana.

Switch saa kuitenkin vauhdittajakseen odotetun peliuutuuden. The Legend of Zelda: Breath of the Wild on nopeasti noussut peliarvostelijoiden rankinglistalla.

Täkäläisistä myyntiluvuista ei vielä ole tietoa. Verkkokaupoissa konsolin toimitukset alkavat viikolla 11.

Katso päivän hinta hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta, jossa konsolin voi laittaa myös palvelun Hintavahti-seurantaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...