Uusi Nintendo Switch ei innosta KotiMikron toimittajaa.

© Nintendo

Nintendo Switch ilmestyy maaliskuussa

Hinta ja akku ovat pettymys.

torstai 19. tammikuuta 2017 teksti M. Jacobsen

Ensitiedot uudesta konsolista herättivät isoja odotuksia. Nintendo Switch tulisi olemaan kaivattu hitti ankean vastaanoton saaneen Wii U:n jälkeen. Nyt Switch on julkistettu ja tulee myyntiin 3. maaliskuuta.

Switchin hinta on kova. Se maksaa 300 dollaria, mutta virallista eurohintaa ei ole vahvistettu. Verkossa on arvailtu, että sen maksaisi noin 300 euroa, mutta joissain täkäläisissä nettikaupoissa se on ennakkomyynnissä hieman alle 400 eurolla.

Nintendo saattaa ampua tuolla hinnoittelulla itseään jalkaan, varsinkin kun kilpailevilla Xboxilla ja PlayStationilla on vastaavan hinnan lisäksi tarjota iso pelivalikoima.

Laiha akku
Eniten Switchissä närästää akkukesto. Switch on yhdistelmä tv-konsolia ja kannettavaa pelikonsolia, mutta akkukesto on kuitenkin vain 3-6 tuntia kertalatauksella.

Nintendo on myös ilmoittanut, että laitteen online-palvelu on maksuton ensimmäiset kuusi kuukautta, minkä jälkeen verkkopelaamisesta peritään kuukausimaksu. Hintaa ei ole kerrottu, mutta sekin pitää ottaa huomioon, ennen kuin lähtee Switch-ostoksille.

Pelivalikoima ei ainakaan julkaisuhetkellä ole kummoinen. Uusi Super Mario Odyssey ilmestyy vasta joskus kesän jälkeen. Nyt onkin ehkä syytä panna jäitä konsolihattuun ja pitää vaikka vähän pitempi tuumaustauko.


Vahvistetut pelinimikkeet:

1-2-Switch

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Skylanders Imaginators

Just Dance 2017


Katso julkistustilaisuus:

Ehkä sinua kiinnostaa...