halo4_02

Microsoft muutti maan peliksi

Halo 4 -pelin julkaisun kunniaksi joukko Liechtensteinin ruhtinaskunnan tunnetuimpia maamerkkejä, esimerkiksi 1200-luvulla rakennettu linna ja toiminnassa oleva kaivos, muuntuivat Halo-universumin tapahtumapaikoiksi.

perjantai 2. marraskuuta 2012 teksti Maija Vari. Photo by Ian Gavan/Getty Images for Halo by Xbox 360
halo4_01
halo4_10
halo4_09
halo4_08
halo4_07
halo4_06
halo4_05
halo4_04
halo4_03

Rauhallisen Liechtensteinin vuoristomaisemat muuttuivat viime viikolla valtaisan scifisaagan näyttämöksi vain yhden päivän ajaksi, kun Xbox 360 loi tapahtumapaikoille salaperäisen vaihtoehtoisen universumin, jonka esikuvaa on myyty hämmästyttävät 46 miljoonaa kappaletta pelisarjan aloituksesta vuodesta 2001 alkaen.

Ryhmä innokkaimpia Halo-faneja ja median edustajia 16 maasta pääsi tähän erikoiseen ympäristöön ja osallistumaan teatterimaiseen kokemukseen. Osallistujat kuljetettiin huippusalaiseen paikkaan ja vietiin sitten keskelle sotatannerta, jossa rankkojen taistelujen tunnelmaa luotiin pyroteknisillä räjähdyksillä, jykevillä äänitehosteilla ja elokuvamaisilla lavasteilla.

”Halo on kolmen miljardin dollarin tuoteperhe, joka on muovannut viihteen historiaa ja määritellyt kokonaisen pelaajasukupolven”, sanoi Microsoftin Interactive Entertainment Business -yksikön varatoimitusjohtaja Chris Lewis.

”Halo-pelien julkaisuissa on aina tehty jotakin täysin uutta, kuten järjestetty oikea ensi-ilta punaisine mattoineen tai laitettu mies lentämään rakettirepulla Lontoon yllä. Myös Halo 4:n julkaisu on huikea tapaus, sillä muunsimme oikean paikan peliympäristöksi jättimäisessä mittakaavassa.”

Halo 4 aloittaa uuden saagan Halon tarinassa, ja tästä nousee varmasti valtava kohu, kun peli ilmestyy kauppoihin tiistaina 6. marraskuuta. Kiitetty elokuvaohjaaja David Fincher, joka tunnetaan esimerkiksi Hollywood-jännäreistään Fight Club ja The Girl with the Dragon Tattoo, on tuottanut pelin toiminnantäyteisen trailerin, ja pelin hahmojen ääninäyttelijöihin lukeutuvat talkshow-juontaja Conan O’Brien ja näyttelijä Andy Richter. Halo 4:n alkuperäisen ääniraidan on säveltänyt palkittu tuottaja ja säveltäjä Neil Davidge, joka tunnetaan pitkäaikaisesta toiminnastaan Massive Attack -kollektiivissa.

343 Industriesin yksinoikeudella Xbox 360:lle kehittämä Halo 4 heittää ihmiskunnan suurimman sankarin, Master Chiefin, aivan uuteen scifiseikkailuun. Lähes viisi vuotta Halo 3:n tapahtumien jälkeen käynnistyvässä Halo 4:ssä seurataan Master Chiefiä, kun hän joutuu salaperäiseen uuteen maailmaan. Sieltä hän löytää ylivoimaisen muinaisen pahuuden, joka uhkaa tuhota ihmiskunnan.

Ehkä sinua kiinnostaa...