kalasoppapeli

Kotimainen Ipad-peli opettaa Itämeren kalojen tavoille

Erikoinen kalasoppa on interaktiivinen opetuspeli, jonka pääosassa ovat Itämeren kalat ja elinympäristöt. Peli on suunnattu erityisesti seitsemäsluokkalaisille ja se on toteutettu biologian opetussuunnitelman perusteet huomioiden.

maanantai 19. maaliskuuta 2012
Erikoinen kalasoppa

Peli lanseerattiin Sea Lifessa viime viikon keskiviikkona, jolloin sitä oli koeajamassa Töölön ala-asteen 6B-luokka.

Pelin eri tasoilla matkataan läpi saariston ruovikoiden ja rakkoleväniittyjen aina aavalle ulapalle asti. Käyttäjä seikkailee kussakin tasossa eri kalalajin muodossa, auttaen kaloja selviytymään niiden arkisista huolista, kuten ravinnon hankinnasta ja petojen välttämisestä, mutta myös vesistöjä vaivaavista ongelmista, kuten happikadosta ja rehevöitymisestä.

Jokaisen pelitason alussa esitellään yksi kalalaji ja elinympäristö, josta kyseisen lajin voi löytää. Peliosuuden jälkeen seuraa aina lyhyt kysymysosuus, jossa pelaaja voi syventää tietämystään Itämeren kaloista ja niiden elämästä.

Töölön ala-asteen 6B-luokkalaiset ovat pelistä innoissaan ja eritoten kenttien kysymysosuuksista tykätään. Koululaiset tuumivat, että seiskaluokkalaisten ohella peli sopii mainiosti myös kuudes- ja viidesluokkalaisille.

”Peli on tosi kiva. Varsinkin kysymykset ovat hyviä, koska ne ovat aika vaikeita, eivätkä pelikentätkään ole liian helppoja”, kommentoivat Natalia, Kaisla, Mathilda ja Zeenab.

Koululaisten yhteinen mielipide tuntuu olevan, että Erikoista kalasoppaa olisi kiva pelata myös kotona ja vapaa-ajalla. Esimerkiksi Zeenab arvelee, että hän lataa pelin heti omalle Android-laitteelleen, kun se ennen kesää on mahdollista. Ipad näyttää olevan kaikille Töölön ala-asteen kuudesluokkalaisille tuttu väline, joten pelaaminen sujuu kuin vanhoilta tekijöiltä, vaikka jonkun hauki saattaakin välillä haukata pikkukalan sijasta ongenkoukun.

Peli on tällä hetkellä saatavissa vain suomeksi ja Ipad-laitteeseen, mutta se toteutetaan myös ruotsiksi sekä Android-laitteille. Peli lanseerattiin AppStoressa 8.2.2012 ja se saavutti heti suuren suosion maksuttomien pelien kategoriassa.

Itämeri-aiheisen Erikoinen kalasoppa -Ipad-applikaation ovat yhteistyössä suunnitelleet ja toteuttaneet Opetushallitus ja Sea Life. Teknisestä toteutuksesta vastaa suomalainen mainostoimisto Levelup. Pelin sisällön on suunnitellut Sea Lifen intendentti, meribiologi Markus Dernjatin.

Ehkä sinua kiinnostaa...