game of war

Käytti varastetun miljoonan mobiilipeliin

Mies varasti miljoonia työnantajaltaan ja poltti yhden miljoonan Game of War -sovelluksella.

tiistai 20. joulukuuta 2016 teksti M. Jacobsen

Jos mieleen tulisi varastaa miljoonia, niin mahtaisiko siitä lohkaista yhden millin Game of War -peliin?

Näin toimi joka tapauksessa amerikkalainen Kevin Lee Co, joka varasti vuosien ajan työnantajaltaan. Lähes seitsemän vuoden aikana Lee onnistui petkuttamaan firman luottokorttien avulla lähes viisi miljoonaa dollaria.

Golfkentän jäsenyys, luksusautoja ja kausilippuja Co aloitti kavallukset vuonna 2008. Hän työskenteli kalifornialaisessa Caterpillar-työkoneita myyvässä yrityksessä, jossa hänestä vuonna 2009 tuli laskutusosaston päällikkö.

Kavallukset jatkuivat vuoteen 2015 saakka. Tuon vuoden maaliskuuhun mennessä hän ehti varastaa 4,8 miljoonaa dollaria eli noin 4,5 miljoonaa euroa. Rahoista hän käytti Game of War -peliin miljoona dollaria eli yli 950 000 euroa ostamalla pelissä käytettävää sisäistä valuuttaa.

Mobiilipeliin hassaamisen lisäksi Co osteli firman kortilla luksusautoja, golfjäsenyyden ja kausilippuja koripalloon ja amerikkalaiseen jalkapalloon. Rahaa paloi myös plastiikkakirurgiaan ja huonekaluihin.

Co on myöntänyt syyllistyneensä kavalluksen ja rahanpesuun. Hänet tuomitaan ensi vuoden toukokuussa. Pahimiilaan edessä on vuosikymmenien vankilatuomio, sillä kahdesta syytekohdasta kummankin maksimituomio on 20 vuotta. Oikeus on kuitenkin suositellut lievempää rangaistusta, koska Co myönsi syyllisyytensä.

Lähde: BBC.

Ehkä sinua kiinnostaa...