Google Stadia on pelien suoratoistopalvelu
Google Stadia

Googlen Stadia-pelipalvelussa ei tarvita pelikonsolia pelien pelaamiseksi tv-ruudulla.

© Google

Google Stadia: Nyt voit striimata konsolipelejä

Enää ei ole pakko hankkia pelikonsolia pelatakseen laadukkaita pelejä. Pelistriimin saa nyt suoraan niin tv:lle, tietokoneelle kuin puhelimeen.

sunnuntai 8. joulukuuta 2019 teksti KotiMikron toimitus


Atari 2600, Sega Master System, Super Nintendo, PlayStation, Xbox. Pelikonsoleiden lista on pitkä ja nostalginen.

Virtuaalimaailman jättiläisellä Googlella on oma versionsa pelikonsolista.

Ratkaisun nimi on Google Stadia. Se eroaa merkittävästi niin Sonyn PlayStationista kuin Microsoftin Xboxista, joiden kanssa se kilpailee käyttäjistä.

Siinä missä PlayStation ja Xbox tarjoavat tehokasta, televisioon yhdistettävää laitteistoa, Google Stadia perustuu Netflixin ja HBO:n kaltaiselle suoratoistoratkaisulle. 

Elokuvien ja sarjojen sijaan Stadia striimaa konsolitason pelejä. 

Näin Google Stadia toimii

Google Stadia -pelipalvelu pyörittää pelejä tehokkailla palvelimilla, joilta peliä voi striimata tv:lle, tietokoneelle, tablet-laitteelle tai älypuhelimelle. 

Pelaamiseen tarvitaan nopea nettiyhteys, peliohjain ja Chromecast Ultra -sovitin, joka siirtää suuritarkkuuksista kuvaa. 

Pelaaja voi pelata peliä tv-ruudulla täysin samalla tavalla kuin hän pelaisi sitä pelikonsolin kautta. 

Tällä hetkellä Googlen Stadia-pelipalvelussa on 42 pelin valikoima. 

Mitä Google Stadia maksaa

Google Stadia maksaa 129 euroa. Hintaan sisältyy Stadia-peliohjain, Chromecast Ultra -sovitin ja kolmen kuukauden Stadia Pro -tilaus. 

Stadia Pro tukee 4k-tarkkuutta, 60 ruudun kuvanopeutta, hdr-tekniikkaa ja 5.1-tilaääntä. Tilaukseen sisältyy myös maksuttomia pelejä. 

Stadia Pron kuukausimaksu on kolmen ilmaisen kuukauden jälkeen 10 euroa. Lisäksi peleistä pitää maksaa, joten kyseessä ei ole mikään Netfilixin kaltainen puhvetti.

Ensi vuonna on tulossa Stadia Base -perustilaus, jossa ei ole kuukausimaksua, vaan käyttäjä maksaa vain peleistä. Basessa on full hd -tarkkuus ja stereoääni. Kuvanopeus on sama kuin Prossa.

Google Stadia avattiin marraskuussa. Alla on palvelun esittelyvideo. 

Google Stadiasta voi lukea lisää palvelun suomenkielisiltä sivuilta.

100 peliklassikkoa vuodelta 2001

Kestääkö kantti kokeilla vanhoja tietokonepelejä? Etunurkassa on 100 pelin kokoelma, joka julkaistiin lehdessä vuonna 2001. 

Pelit on kehitetty Windows XP:lle, mutta useita niistä voi pelata myös Windows 10:ssä. Osa peleistä voi kuitenkin kieltäytyä käynnistymästä. Myös hetkellisiin häiriöihin on syytä varautua, kun kyse on näinkin vanhoista peleistä.

> Lataa 100 peliklassikon kokoelma vuodelta 2001 Etunurkasta (vaatii kirjautumisen)


Ehkä sinua kiinnostaa...