SaveMC-logo

Pelasta prätkäilijä

Äkillisiä vikatilanteita varten on kehitteillä uusi suomalainen kännykkäsofta. Sillä voi sekä tarjota apua että saada apua. Ensivaiheessa kohderyhmänä ovat motoristit, ja jo talven keskellä sovellusta testaavat kymmenet prätkäilijät.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014 teksti Jukka Sundholm. Kuvat: Tomi Vainikka.
Save-MC-proto

Sovellus, nimeltään Save MC, on eräänlainen yhden kännykän tiepalvelu niille kaikille, jotka moottoreista ja elämästä tien päällä ymmärtävät. Maksuttomalla palvelulla apuaan voi tarjota kuka vain. Sovellus tulee saataville kaikkiiin yleisiin puhelinkäyttöjärjestelmiin maaliskuussa.

"Avunpyynnön hintaa ei ole vielä päätetty. On puhuttu noin puolestatoista eurosta. Ne muutamat maksut, joita sieltä tipahtelee, menevät sen tekstaripalvelun ylläpitämiseen, jolla maksut kerättäisiin. Lähinnä niiden tarkoitus on pitää turhat avunpyynnön minimissä", kertoo Save MC -projektin vetäjä Jouni Jussila.

Rekisteröityä voi joko julkiseksi tai yksityiseksi avuntarjoajaksi. Julkisen avuntarjoajan sijainti ja yhteystiedot löytyvät sovelluksesta, jolloin käyttäjä voi itse hakea lähialueen auttajia.

Moottoripyöriä on Suomessa noin 250 000, joten Save MC tulee koskettamaan välillisesti ja suoraan suurta määrää tiellä liikkujia.

Save MC:n Jouni Jussila on motoristi itsekin. Harley-Davidson Sportster XL 1200:n mittariin kertyy ainakin kymppitonni kaudessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...