LibreOffice on ilmainen vaihtoehto Microsoft Officelle.

LibreOffice on ilmainen vaihtoehto Microsoft Officelle.

© LibreOffice

Ilmainen toimistopaketti uudistui

LibreOffice, avoimen lähdekoodin vaihtoehto kaupallisille toimistopaketeille, on päivityksen myötä saanut uusia hyödyllisiä toimintoja.

torstai 9. helmikuuta 2017 teksti A. Daugaard

Uuteen versioon päivittynyt ilmainen toimisto-ohjelmisto LibreOffice on nyt entistäkin monipuolisempi. Uusi versio, LibreOffice 5.3, on jo saatavana, ja ohjelmisto on hyvä vaihtoehto Microsoft Office -ohjelmistolle.

LibreOffice sisältää kaikki tarvittavat työkalut, kuten Writer-tekstinkäsittelijän, Calc-taulukoijan, Impress-esitysohjelman ja Draw-piirrosohjelman.


Tässä on joitain uusia toimintoja ja parannuksia:

- Näppäinkomennot muun muassa kohdevalikossa.

- PDF-tiedoston voi liittää asiakirjaan kuvana.

- PDF-tiedostojen allekirjoitus.

- Writerissä voi käyttää taulukkomalleja muotoilussa.

- Calcissa on uusia solumalleja.


Uusi työkalupalkki

Kiinnostaviin uusiin ominaisuuksiin kuuluu työkalupalkki, joka tosin on vielä kokeiluasteella. Kyseessä on Lehtiöpalkki-niminen valikkoratkaisu, joka muistuttaa Microsoft Office -ohjelmista tuttua valintanauhaa.

Perinteinen valikkorakenne on LibreOfficessa valittuna perusasetuksilla, mutta Lehtiöpalkin voi ottaa käyttöön asetuksissa.


Näin otat Lehtiöpalkin käyttöön:

1. Avaa Writer tai jokin muu LibreOffice-ohjelma.

2. Avaa Työkalut-valikko ja valitse Asetukset….

3. Valitse LibreOffice-kohdasta Advanced.

4. Laita valintamerkki kohtaan Ota käyttöön kokeelliset (mahdollisesti epävakaat) toiminnot ja valitse OK. Valitse seuraavassa ikkunassa Käynnistä nyt.

5. Avaa Näytä-valikko, valitse Työkalupalkkien asettelu ja valitse Lehtiöpalkki.


Uusimmat ominaisuudet sisältävän LibreOffice 5.3 -version voi ladata KotiMikron Etunurkasta. Suomenkielisen ohjeen ja päivitykset voi käydä lataamassa LibreOfficen suomenkielisiltä sivuilta.

Tuoreen version käyttöliittymä on vielä osittain englanninkielinen. Luotettavaksi testattu versio on tällä hetkellä 5.2.5.

Ehkä sinua kiinnostaa...