Bosch-Daimler-auto-parkkiin

Auto pysäköi täysin itsenäisesti älypuhelimen avulla

Bosch, Daimler ja car2go ovat käynnistäneet pilottihankkeen automatisoidusta pysäköinnistä.

perjantai 4. syyskuuta 2015

Mitä jos autot voisivat lähitulevaisuudessa etsiä oman paikkansa pysäköintihallista ja ajaa siihen täysin itsenäisesti, älypuhelinsovelluksen avulla?

Tämä on tavoitteena pilottihankkeessa, jonka Bosch, Daimler ja car2go julkistivat kesäkuussa. Toteutuessaan hanke mullistaa pysäköintiprosessin: asiakkaan ei tarvitse enää kuluttaa aikaa vapaan paikan etsimiseen ja pysäköimiseen, vaan ajoneuvo ajaa esiin tai etsiytyy takaisin paikalleen itsenäisesti.

Idea on yksinkertainen. Ajoneuvo varataan car2go-palvelun kautta älypuhelimen avulla. Kun käyttäjä saapuu pysäköintipaikan nouto-alueelle, auto ajaa paikalle itsenäisesti ja matka voi alkaa. Auton palauttaminen on yhtä kätevää. Asiakas jättää ajoneuvon parkkipaikan pysäköintialueelle ja palauttaa sen älypuhelimensa avulla. Pysäköintialueen älykäs järjestelmä rekisteröi ajoneuvon ja ohjaa sen omalle paikalleen.

Bosch kehittää parkkipaikoille tarvittavaa infrastruktuuria kuten kameroita, viestintätekniikkaa ja parkkipaikan käyttöasteen tunnistavia antureita. Lisäksi Bosch kehittää autoihin pysäköintiä ohjaavan viestintäyksikön. Bosch ja Daimler suunnittelevat käyttöliittymän yhdessä. Daimler puolestaan varustaa car2go-palvelun uuden sukupolven Mercedes-Benz-autot anturijärjestelmillä ja ohjelmistoilla. Tämä mahdollistaa car2go:n kaltaisten autojen yhteiskäyttömallien kehittämisen tulevaisuudessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...