MoveSole

Älypohjallinen nopeuttaa toipumista

Suomesta nousee tällä hetkellä maan kokoon suhteutettuna huomattavan paljon terveysteknologiaan ja digitaaliseen terveydenhoitoon keskittyviä yrityksiä. Yksi tuoreista tulokkaista on oululainen, osittain ex-nokialaisten perustama MoveSole, jonka kehittämä teknologia nopeuttaa erilaisten jalkavammojen paranemista.

torstai 10. syyskuuta 2015

MoveSolen ratkaisu perustuu antureilla varustettuihin kengänpohjallisiin, jotka tarkkailevat askellusta. Vastinkappaleena on älypuhelimessa toimiva sovellus, joka kerää tiedon langattomasti ja tarjoilee sen sekä potilaan että lääkäreiden analysoitavaksi.

MoveSolen projekti kuuluu Tekesin Terveyttä biteistä -ohjelmaan, mikä auttaa yrityksiä kasvamaan osana digitaalisen terveyden ekosysteemiä.

Seuraavana Movesolella on vuorossa kaupallistaminen - aluksi kotimarkkinoilla, mutta potentiaaliset markkinat ovat maailmanlaajuiset. Ilmeisin sovellus on tapaturmaisten vammojen hoitaminen, mutta vielä suurempia kasvumahdollisuuksia löytyy alueelta, joka saattaa nopeasti ajatellen tuntua yllättävältä: elintapasairauksista.

Esimerkiksi kakkostyypin diabetes aiheuttaa jalkavaivoja, jotka johtavat pahimmassa tapauksessa alaraaja-amputaatioihin. Näistä yli puolet olisi ehkäistävissä. Diabetes häiritsee jalkojen tuntoaistia, mikä puolestaan altistaa vääränlaiseen askellukseen ja edelleen tästä johtuviin haavaumiin ja kuolioihin - pahimmillaan kohtaloikkain seurauksin. Eräs ennaltaehkäisyn muoto on tarkkailla askellustapaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...