Gimp – maksuton vaihtoehto Photoshopille
Gimp

Gimp: ilmainen kuvankäsittelyohjelma uudistuu

Suosittu kuvankäsittelyohjelma Gimp on ainut todellinen vaihtoehto Photoshopin monille toiminnoille. Nyt sitä ollaan uudistamassa.

torstai 16. helmikuuta 2017

Gimp on yksi suosituimmista ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista, johon on tekeillä suuria päivityksiä, koska sen norjalaiset kehittäjät aikovat pitää sen Adobe Photoshopin kilpailijana.

Tämän vuoksi Gimp on aloittanut joukkorahoituskampanjan, sillä tarkoituksena on pitää norjalainen Gimp-kehittäjä Øyvind Kolås mukana projektissa.

Suunnitelmissa on tuoda ohjelmaan säätötasot ja tuki CMYK-väreille sekä nopeuttaa koko ohjelman toimintaa niin, että se voisi tosissaan kilpailla Photoshopin kanssa.

Ainut ilmainen vaihtoehto Photoshopille

Gimp on ainut ilmainen vaihtoehto Photoshopille, kun otetaan huomioon kaikki kuvankäsittelytoiminnot, ja lisäksi Gimp toimii myös Linux-ympäristössä, joka on vaihtoehto Windowsille ja iOS-käyttöjärjestelmälle.

Øyvind Kolås on ollut Gimpin pääasiallinen kehittäjä viime vuodet, mutta työstä ei makseta, koska kyseessä on ilmaisohjelma.

Joukkorahoituskampanja aloitettiin juuri siksi, että Øyvind voisi ihan palkan edestä keskittyä kehitystyöhönsä.

Jokainen voi halutessaan osallistua tämän projektin tukemiseen sen kotisivuilla Patreon.com.

Voit ladata Gimpin täältä. Jos olet tottunut Photoshopiin, vie Gimpin käyttöliittymään totutteleminen jonkin verran aikaa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...