Korjaa tietokoneen virheitä

Kolmella tehokkaalla korjaus- ja tarkistusohjelmalla poistat valtaosan yleisimmistä pc-pulmista.

Kunnosta tietokone kolmella ohjelmalla

Yleisiä pc-ongelmia saa korjattua käyttämällä korjaus- ja tarkistusohjelmia. Esittelemme kolme pätevää työkalua.

perjantai 1. kesäkuuta 2018 teksti H. Rasmussen


Windows 10 on tehokas ja runsaat toiminnot tarjoava käyttöjärjestelmä, jossa voi kuitenkin käytön myötä ilmetä erilaisia ongelmia ja virhetilanteita.

Ongelman aiheuttajana saattaa olla tietokoneelle päässyt haittaohjelma tai johonkin ohjelmaan tai itse järjestelmään on tullut jokin häiriö.

Mainituissa tilanteissa käyttäjä voi kuitenkin yrittää ratkaista ongelmaa tarvitsematta turvautua asiantuntijan apuun. 

KotiMikron toimitus poimi korjaus- ja tarkistusohjelmien valikoimista kolme työkalua, joilla voi poistaa valtaosan yleisimmistä pc-vioista. 

Ohjelmat ovat Etunurkassa, josta voit KotiMikron lukijana ladata ne turvallisesti. Ohjelmien lataussivulla on myös ohjelman käyttöä esittelevä havainnollinen opas.

Ohjelmat tarkastavat tietokoneen erilaisten virheiden ja ongelmien varalta. Kun olet korjannut oman tietokoneesi, voit neuvoa sukulaisiasi ja ystäviäsi ohjelmien käytössä.

Työkalu 1: Optimoi pc

Ashampoo Winoptimizer 2017 on kattava optimointityökalu, jonka avulla voit tarkistaa Windows-järjestelmän ja säätää lähes kaikkia ominaisuuksia, joilla on pienikin vaikutus tietokoneen suorituskyvyn parantamiseen. 

Voit ladata ohjelman Etunurkasta, jossa on lisäksi ladattavana ohjelman käyttöä esittelevä artikkeli.

Työkalu 2: Torju haittaohjelmat

IOBit Malware Fighter kuuluu Etunurkan valikoituihin tietoturvaohjelmiin. 

Malware Fighter on erikoistunut etsimään ja poistamaan vakoiluohjelmia ja muita haitakkeita. Ohjelma torjuu esimerkiksi mainosohjelmia, jotka voivat kaapata selaimen ja näyttää siinä mainoksia sekä ottaa käyttöön tarpeettoman hakukoneen. 

Ohjelma on ladattavana Etunurkassa, jossa on myös saatavana ohjelman käyttöä esittelevä artikkeli.

Työkalu 3: Päivitä ohjelmat

Patch My PC on ohjelma, jonka avulla voi tarkistaa, onko asennettuihin ohjelmiisi saatavana päivityksiä. Jos jostakin ohjelmasta on käytössä vanhentunut versio, PatchMyPC lataa uudemman version ja asentaa sen vanhan version tilalle. 

Kun lataat ohjelman Etunurkasta, lataa myös Etunurkassa oleva ohjelman käyttöä esittelevä artikkeli.

Lue KotiMikrosta, kuinka
voit antaa ja saada etätukea

KotiMikron numerossa 9/2018 esitellään myös työkalu, jonka avulla voi auttaa kaveri pc-pulmissa tai saada itse apua – ilman että kummankaan tarvitsee poistua tietokoneensa ääreltä.

Auta kaveria pc-pulmissa etäyhteyden avulla

Tietokonepulmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu etäyhteyden kautta. KotiMikro neuvoo, mitä etäyhteyden muodostamiseen tarvitaan ja kuinka sitä käytetään.

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa, pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan ja 400 video-oppaaseen sekä muuhun sisältöön yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...