younited_logo

F-Securen younited haastaa amerikkalaiset pilvipalvelut

Younited luo pilvitallennuspalveluille uuden mittapuun tarjoamalla vetoavan käyttökokemuksen - ilman isoveljen valvontaa.

tiistai 29. lokakuuta 2013
ipad_laps

F-Securen uusi pilvitallennuspalvelu younited lupaa tarjota vetoavan ja helpon käyttökokemuksen lisäksi vankkaa yksityisyyden suojaa ja vahvaa tietoturvaa.

Younited saapuu markkinoille, jossa toimii jo joukko tunnettuja amerikkalaisia palveluita. Uusi palvelu erottuu edukseen tuomalla käyttäjien ulottuville tärkeitä ominaisuuksia, joita ei tällä hetkellä ole juuri saatavilla: younited tarjoaa hauskan ja vetoavan käyttökokemuksen luotettavaan palveluun, joka pitää tärkeät valokuvat, videot, dokumentit ja muut tiedostot varmassa tallessa.

”Meidän mielestämme nykyiset henkilökohtaiset pilvipalvelut ovat lähinnä tylsiä, ulkoasultaan ja tuntumaltaan 90-luvulle jääneitä apuohjelmia, joita käytetään vain silloin tällöin. Me haluamme muuttaa tämän,” sanoo F-Securen Content Cloud -liiketoiminnasta vastaava johtaja Timo Laaksonen.

Younited on jo nykyisellään vahva pelinavaus, mutta tämä on vasta alkua. Palveluun on tulossa useita uusia toimintoja, jotka tekevät siitä entistäkin uniikimman. Tulemme lähiaikoina lisäämään muun muassa uuden, ennennäkemättömän helpon ja hauskan tavan jakaa kuvia ja videoita tapahtumista perheen ja ystävien kesken.”

Luottamus on kaiken perusta

Kymmenet tuhannet varmempaa yksityisyyttä ja tietoturvaa kaipaavat kuluttajat ja pienyritykset ovat ilmoittautuneet younitedin käyttäjiksi jo hyvissä ajoin ennen palvelun virallista julkistusta. Tämä osoittaa, että pilvipalvelumarkkinoilla on selvästikin kysyntää eurooppalaiselle vaihtoehdolle.

Henkilökohtaiset pilvipalvelut perustuvat luottamukseen. Viimeisen vuoden aikana on kuitenkin nähty useita hälyttäviä merkkejä, jotka ovat heikentäneet tätä luottamusta. Niihin kuuluvat muun muassa havainnot haittaohjelmista, jotka leviävät henkilökohtaisten pilvipalveluiden avulla, sekä uutiset kansallisten tiedustelutahojen käyttämistä kyseenalaisista menetelmistä, joilla urkitaan lainkuuliaisten kansalaisten tietoja verkossa.

Younited on pilvipalvelu, johon voi luottaa. Sitä hallinnoidaan ja operoidaan Suomessa, joka on tunnettu tiukasta tietosuojalainsäädännöstään ja missä yksityisyys on tarkoin varjeltu kulttuuriarvo.

Younited onkin suunniteltu ja toteutettu nimenomaan yksityisyyttä silmällä pitäen. Palvelun kehittäjät ovat tietoturva-alan ammattilaisia, joten tietoturva on olennaisessa osassa niin younitedin palveluarkkitehtuurissa kuin sen kehitystyössäkin. Younited takaa, että käyttäjien tiedot ovat aina heidän omassa hallinnassaan ja alan tehokkain tietoturva suojaa heidän aineistoaan häviämiseltä, haittaohjelmilta, tietomurroilta ja muilta uhkilta.

”On jo korkea aika, että markkinoille tulee eurooppalainen vaihtoehto, joka haastaa nykyiset internetjätit,” sanoo F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

”Maailma tarvitsee nyt pilvitallennuspalvelua, johon kansalliset tiedustelutahot eivät pääse käsiksi kenenkään valvomatta.”

Younitedin käyttäjät voivat tarkastella tiedostojaan sekä verkossa että offline-tilassa kaikilla suosituimmilla laitteilla. Lisäksi käyttöliittymän kautta on helppo jakaa ja järjestellä tiedostoja. Younited-sovellus on saatavilla Windows- ja Mac-tietokoneille, Android-laitteille, Applen Iphoneille ja Ipadeille ja Windows Phone 8 -laitteille. Palvelua voi käyttää myös nettiselaimella.

Younited kerää turvallisesti yhteen paikkaan kuvat, videot, dokumentit ja muun sisällön, jota käyttäjillä on eri laitteillaan. Oman yksityisen ja suojatun tallennustilansa lisäksi käyttäjä voi yhdistää younited-palveluun Facebook-, Dropbox- ja Picasa-tilinsä. Tällä tavoin käyttäjä voi koota kaikki tiedostonsa yhteen palveluun, jossa aineistoa voi tarkastella ja järjestellä sekä jakaa perheen, ystävien ja työtovereiden kesken. Younitedin piiriin lisätään jatkossa useita muitakin ulkopuolisia pilvipalveluita, jolloin käytettävissä on periaatteessa rajattomasti pilvitallennustilaa.

Ensimmäisten kuukausien ajan käyttäjät voivat ilmoittautua jonoon saadakseen younitedin käyttöönsä. Jonottajia on päästetty palveluun hallituissa ryhmissä 24. lokakuuta alkaen.

Younitedista tulee saataville kolme vaihtoehtoista pakettia: ilmainen, medium ja premium. Ilmaisversio tarjoaa käyttäjälle kaikki palvelun toiminnot ja 10 gigatavua turvallista tallennustilaa – mutta vain rajoitetun ajan (ensi vuodesta alkaen ilmaisversion tallennustila on 5 Gt). Medium-paketti antaa käyttäjälle 200 gigatavua tallennustilaa ja maksaa 75 euroa vuodessa. Premium-paketilla saa käyttöönsä 500 gigatavua turvallista tallennustilaa, ja sen hinta on 120 euroa vuodessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...