mikkelidigilogo

Digitaalinen kaupunkiseikkailu muuttaa Mikkelin pelikentäksi

Syyskuussa Mikkeli seikkailee kaupunkikeskustassaan tavalla, jollaista ei ole ennen nähty missään päin maailmaa. Kaupungin keskustan alueesta muodostetaan interaktiivinen pelikenttä, jossa pelaajat suunnistavat rasteilta toiselle älypuhelimille tehdyn ohjelman avulla.

keskiviikko 28. elokuuta 2013
mikkeli_mobiili_web

Ainutlaatuista kaupunkiseikkailussa on sen tavoite parantaa nuorten työllistymistä. Seikkailussa luodaan kokonaiskuva kaupungista, saatetaan yritykset ja työnhakijat yhteen sekä kannustetaan yrittämiseen.

Kaupunkiseikkailu on sidottu tiiviisti viikon tapahtumaksi, joka on kaikille ilmainen. Pelimekaniikka on suunniteltu nuorten lähtökohdista, ja se opettaa pelaajaa pelin edetessä.

Pelin tekijät Sami Kämppi OiOi:sta ja Tommi Kainulainen Observis Oy:stä

Digitaalinen kaupunkiseikkailu on Mikkelin kaupunkitilaan suunniteltu peli, jossa tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä kiertämällä eri puolilla keskustaa olevia rasteja ja suorittamalla niillä olevia tehtäviä. Rastien avaaminen tapahtuu hyödyntäen mobiililaitteiden gps-paikannusta.

Rasteja järjestävät paikalliset yritykset ja kaupungin eri toimijat. Seikkailuviikon matkassa on mukana rautainen ja monipuolinen ohjelma, jossa vakavan asian ja pelin oheen on yhdistetty viihdettä aivan Suomen huipulta. Esiintyjinä ovat mm. Jukka Poika & DJ Stormy ja Sini Sabotage. Kaikkiin viikon tapahtumiin on vapaa pääsy. Kyseessä on pilottihanke, jossa on ainesta kansalliseen ja kansainväliseen levitykseen. Tapahtumaviikon avaa työministeri Lauri Ihalainen.

Nyt järjestettävä Digitaalinen kaupunkiseikkailu -tapahtumaviikko on pilotti, jonka pohjalta on tavoitteena kehittää lopputuote ja tapahtumakonsepti kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Pelin suunnittelee ja rakentaa yhteistyönä Mikkeliläiset yritykset OiOi Collective Oy ja Observis Oy. OiOi Collective Oy:n vastuulla on konsepti, pelimekaniikka, käyttöliittymät ja visuaalinen identiteetti.

Digitaalinen kaupunkiseikkailu toteutetaan Observis Oy:n kehittämää mobiili- ja tietopalvelualustaa hyväksikäyttäen. Peliä voi pelata mobiilisovelluksilla ja web-palvelun kautta internet-selaimella. Mobiilisovellukset kaikille alustoille (iOS, Android ja WindowsPhone) on ladattavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi. Pelin tilannetiedotuksessa eli tulospalvelussa pyritään hyödyntämään myös eri puolella kaupunkia sijaitsevia digitaalisia näyttöruutuja.

Virallinen peliaika alkaa maanantaina 2.9.2013 klo 10.00 ja päättyy lauantaina 7.9.2013 klo 17.00.

Ehkä sinua kiinnostaa...