Auta kaveria tietokoneongelmissa
© Shutterstock

Auta kaveria tietokoneongelmissa

Tietokonepulmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu etäyhteyden kautta. TeamViewerin avulla voi oman koneen työpöydällä tarkastella kaverin tietokonetta.

tiistai 21. maaliskuuta 2017

KotiMikrossa on kerrottu TeamViewer-ohjelmasta, jonka avulla voi auttaa internetin kautta toista käyttäjää pc-pulmissa. Jos apua tarvitsevalla kaverilla ei ole koneessaan TeamVieweriä, etsi ohjelman valikoista “Yhteys” ja “Kutsu kumppani...” alla oleva linkki.

Sieltä kaveri voi ladata koneelleen Quick­support-ohjelman. Se on tavallaan kertakäyttöohjelma eikä sitä asenneta koneeseen.

  • Kaverille lähetettävä linkki löytyy, kun avaat valikon Yhteys ja valitset kohdan Kutsu kumppani
  • Esiin tulee teksti, jossa on linkki. Lähetä se kaverille napsauttamalla painiketta Avaa sähköpostina.

Tämä menetelmä on kätevä satunnaiseen avunantoon ja tilanteisiin, joissa avustettava ei syystä tai toisesta halua koneeseensa TeamVieweriä pysyvästi. Kaveri voi tallentaa linkin selaimeensa vastaisen varalle. 


Tässä pdf-artikkelissa neuvotaan, kuinka TeamViewer-ohjelmaa käytetään etäyhteyden muodostamiseen kahden tietokoneen välillä.

Juuri ilmestyneessä KotiMikrossa 5/2017 on 22 muuta hyvää käyttövinkkiä Windows 10:lle. Tilaa KotiMikro, niin saat luettavaksi lehden 5 viimeisintä numeroa Wype-palvelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...