Smid_ud_komfi_072012

Karsi turhat tiedostot

Voit pienen ohjelman avulla etsiä ja poistaa tarpeettomia tiedostoja kiintolevyltä ja vapauttaa levytilaa. Testikoneestamme saatiin poistettua yli giga tavu turhaa levytilan täytettä.

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Windowsin raivaaminen sujuu helposti, kun käytössä on CCleaner.

Kiintolevylle kertyy koko ajan tiedostoja, joita Windows ja muut ohjelmat käyttävät vain väliaikaisesti. Tilaa ei silti tarvitse tuhlata, kun käyttää työkalua, jolla saa hetkessä siivottua tarpeettomat tiedostot.

Kiintolevytila tuntuu vähenevän päivä päivältä, vaikkei tietokoneella tulisi tehtyä mitään erikoista uusien ohjelmien asentamisesta puhumattakaan. Tällainen huomio ei ole mielikuvituksen tuotetta, sillä Windows-tietokone tallentaa aina käynnissä ollessaan kiintolevylle monenmoisia väliaikaisia tiedostoja ja kansioita. Verkkoselain säilöö välimuistiinsa vierailtujen kotisivujen kuvatiedostoja, ja ohjelmien asentamiseen tarvittavat tiedostot tallennetaan myös jonnekin kiintolevylle.

Windowsin toimintaa tarkkailevien sovellusten tiedot kerätään nekin omiin kansioihinsa. Tämän lisäksi monet sovellukset pihistävät itselleen lisää kiintolevytilaa vielä asentamisen jälkeenkin. Useimmat ohjelmat käyttävät tallennustilaa varsin huolettomasti vaikkapa väliaikaisten tiedostojen säilyttämiseen.

Ehkä sinua kiinnostaa...