ViewPad7.jpg

ViewSonicilta Android-taulutietokoneita

Viewsonic tuo helmikuussa Suomessa myyntiin kolme Android-taulutietokonetta. ViewPad-tuoteperheen tuoreimmat mallit, ViewPad 7 ja 10S, hyödyntävät Android 2.2 -käyttöjärjestelmää. ViewPad 10 on puolestaan yhdistelmälaite, jossa on samassa laitteessa Windows 7- ja Android 1.6 -käyttöjärjestelmät.

maanantai 7. helmikuuta 2011

ViewPad 7 on täysillä 3g-puhelintoiminnoilla ja seitsemän tuuman kapasitiivisella monikosketusnäytöllä varustettu tablet-kone. Laitteen langattomat 3g-, bluetooth- ja wlan-datayhteydet, täysikokoinen sim-korttipaikka sekä kaksi videokameraa kuuluvat laitteen monipuolisiin matkakäyttöominaisuuksiin.

Laitteen 512 megatavun keskusmuistin voi laajentaa 32 gigatavuun microsd-muistikortilla. Laitteessa on myös avustettu gps -paikannin ja digitaalinen kompassi. ViewPad 7-laitteen näyttö kääntyy kiihtyvyystunnistimen avulla pysty- ja vaakatasoon tarpeen mukaan.

Android-käyttöjärjestelmän lisäksi ViewPadissa on valmiiksi mukana Word-, Excel-, PowerPoint- ja pdf-dokumentteja tukeva Documents to Go -sovellus sekä Aldiko-lukuohjelma sähkökirjojen lukemiseen. Laitteeseen voi ladata muita sovelluksia Android Marketin runsaan 100 000 sovelluksen valikoimasta. Viewpad 7:n suositushinta on 499 euroa.

ViewPad 10S on tehokas ja edullinen Nvidia Tegra 250 -mobiiliprosessoriin pohjautuva 10,1 tuuman kapasitiivisella monikosketusnäytöllä varustettu tablettilaite. Laitteen 512 megatavun keskusmuisti on laajennettavissa microsd-muistikortilla 32 gigatavuun. Laitteen mukana toimitetaan vakiona 16 gigatavun muistikortti.

Laitteessa on langattomat bluetooth- ja wlan-datayhteydet sekä hdmi-liitäntä full hd -videokuvan (1080p) toistoa varten. Videopuheluita varten laitteessa on 1,3 megapikselin videokamera.

Viihdekäyttöön soveltuvassa ViewPad 10S -taulutietokoneessa on tuki myös Adobe Flash -sisällölle ja näyttö kääntyy tunnistimen ansiosta avulla pysty- ja vaakatasoon tarpeen mukaan. ViewPad 10S:n suositushinta on 379 euroa. Laitteesta tulee ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myös 3g-datayhteyksillä varustettu versio, mutta sen tarkka suositushinta ja toimitusaika ovat vielä auki.

ViewPad 10 on uutuuksista monipuolisin ja puhuttelee varsinkin niitä, jotka haluavat käyttää toimistosovelluksia ja muita pc-ohjelmistoja, mutta arvostavat myös täydellistä kannettavuutta. Kymmentuumaisella monikosketusnäytöllä varustetussa laitteessa on Windows 7 Home Premium- ja Google Android 1.6 -käyttöjärjestelmät. Tehokas Intel Atom -prosessori, gigatavun keskusmuisti, 16 gigatavun ssd-kiintolevy, microsd-muistikorttipaikka ja monipuoliset liitännät.

Laitteessa on bluetoothin ja langattoman lähiverkon lisäksi kaksi usb-liitäntää ja minikokoinen vga-näyttöliitäntä. Näihin liitäntöihin voi kytkeä tavallisia oheislaitteita, kuten muistitikun, näytön, hiiren tai näppäimistön. Kiinteällä 1,3 megapikselin videokameralla ja mikrofonilla voi käydä videopuheluita. ViewPad 10:n suositushinta on 699 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...