digigraphie

Epson Digigraphie turvaa Muumi-taiteen

Tampereen taidemuseo, Tove Janssonin Muumi-kuvataiteen koti, tuottaa kokoelmastaan rajoitetun painoksen digitaalisia taidejäljennöksiä Epson Digigraphie -tulostustekniikan avulla.

maanantai 5. syyskuuta 2011
Muumit

Epson Digigraphie tuottaa tarkkoja digitaalisia jäljennöksiä alkuperäisistä taideteoksista. Epsonin korkeatasoisen tulostuslaadun ansiosta Tampereen taidemuseo voi lainata jäljennökset muille gallerioille samalla kun alkuperäiset teokset voidaan pitää turvassa valvotussa ympäristössä. Koska Muumi-taiteeseen kohdistuu kasvavaa kysyntää gallerioista eri puolilta maailmaa, Digigraphie tarjoaa ratkaisun, joka poistaa alkuperäisten teosten vaurioitumisriskin kuljetuksissa tai kosteuden muutosten vuoksi. Rajoitettu määrä jäljennöksiä mahdollistaa lisäksi useita samanaikaisia näyttelyitä eri puolilla maailmaa.

:"Olemme hämmästyneitä Epsonin taidekuviin tarkoitetun Digigraphien laadusta. Olemme myös hyvillämme tämän tekniikan tarjoamasta mahdollisuudesta jakaa Tove Janssonin alkuperäisiä luomuksia maailmanlaajuisen yleisön kanssa, samalla kun suojaamme alkuperäiset teokset tuleville sukupolville", Tampereen taidemuseon museoamanuenssi Elina Bonelius kertoo. Frans Craandijk Epson Europelta on iloinen, että taas uusi taidekokoelma on löytänyt Digigraphien edut. ”Vuodesta 2003 lähtien yhä useammat taiteilijat ja galleriat ovat hyötyneet tästä erinomaisesta tulostustekniikasta."

Ensimmäinen Digigraphiella tuotettu Muumi-näyttely pidettiin Japanissa Yamanashin prefektuurin taidemuseossa 9.7.-28.8. Esillä oli 137 Digigraphie-taideteosta.

Epson Digigraphie on tunnustettu kansainvälisesti jäljennöstaideteosten laadun takuuksi. Alkuperän todisteeksi jokainen vedos on taiteilijan numeroima, merkitsemä ja allekirjoittama.

Ehkä sinua kiinnostaa...