Materflow

Tulostuspalvelu 3D-tuotteille

Materflow on pohjoismaiden ensimmäinen 3D-tulostettavien tuotteiden verkkokauppapaikka.

torstai 16. huhtikuuta 2015 teksti Maija Vari. Kuvat: Materflow

3D-tulostukseen erikoistunut Materflow on avannut täysin uudenlaisen internet-kauppapaikan 3D-tulostettaville tuotteille. Nettikauppapohjainen palvelu tarjoaa helpon valmistuspalvelun sekä jakeluympäristön, jossa kuka tahansa voi olla tuotteen suunnittelija, myyjä, tai ostaja. Sähköinen palvelu on tarkoitettu sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille.

Uuden pilvipalvelun kautta jokainen voi toteuttaa 3D-tuotteiden valmistusta, myyntiä ja jakelua yksinkertaisella tavalla, yhteisellä verkkokauppapaikalla. Esimerkiksi hyllytilaa ei tarvita, kun osat valmistetaan tarpeen mukaan ja lähetetään suoraan asiakkaalle.

Materflown kaupassa on myytävänä muun muassa Kide-pöytälamppu (yllä) sadan euron hintaan. Avaimenperä (alla) irtoaa eurolla.

Palvelu on tervetullut myös kuluttajille, joiden on ollut tähän asti vaikea saada laadukkaita 3D-tulosteita Suomesta.

”Uusi verkkopalvelu sisältää automaattisen hintalaskurin 3D-tulostettaville tuotteille. Palveluun ladataan 3D-malli, ja hinnan tulostetulle kappaleelle näkee saman tien. Lisäksi 3D-mallit voidaan tallentaa omalle käyttäjätilille tai laittaa myyntiin, jolloin markkinakelpoisuuden testaaminen käy helposti”, kertoo Materflow Oy:n toimitusjohtaja Mark Poutanen.

Lahdessa lasersintrataan

3D-tulostettavien tuotteiden valmistuksesta vastaa verkkokauppapaikan palveluntarjoaja Materflow. Valmistus tapahtuu Lahdessa teollisuustason lasersintraus-menetelmään pohjautuvalla teknologialla, joka tuottaa lopputuotetasoisia muovituotteita. Menetelmä mahdollistaa pitkälle räätälöityjen mallikappaleiden ja piensarjojen tehokkaan tuotannon kilpailukykyiseen hintaan.

Materflown kautta pystytään myös kehittämään omia tuoteideoita sekä kehittämään ratkaisuja niin teknisiin kuin muotoilullisiin tarpeisiin. Yrityksellä on jo nyt valmis asiantuntija- ja ammattilaisverkosto monien ongelmien ratkaisemiseen, ja verkkopalvelu kokoaa tämän verkoston samaan paikkaan kaikkien saataville. Materflow Oy palkittiin Lahdessa Liikeidean jalostuskilpailun pääpalkinnolla 2013.

Ehkä sinua kiinnostaa...