Leitz-kotelo

Testissä Leitz Multi-Case tietoturvakotelo: Suojaa iPad kolhuilta ja uteliailta

Tablet-tietokone kulkee kannettavaa tietokonetta kevyemmin mukana, mutta iso kosketusnäyttö on arka naarmuuntumiselle. Usein tabletin kumppaniksi hankitaankin suojakotelo. Leitzin uutuuskotelo suojaa myös uteliailta katseilta.

perjantai 15. elokuuta 2014 teksti Teemu Masalin. Kuvat: Teemu Masalin.
Leitz-kotelo-takaa

Leitzin varta vasten iPad Airille suunnittelema kotelo on rakenteeltaan kuin kirja. Saranoitu kansi on helppo avata ja iPad sujahtaa jykevästi paikoilleen. Laite istuu kotelossa varsin tiukasti, mutta tarvittaessa sen saa nopeasti irti kotelosta. Se ei ole tosin usein tarpeen, sillä kotelossa on aukot liitännöille ja painikkeille ja hienona oivalluksena myös iPadiin mahdollisesti hankittu Smart Cover -kansi voi olla paikallaan kotelossa.

Kiiltävän muovinen kotelo on vankkarakenteinen ja varsin kevyt, mutta iPad tuntuu kuitenkin kotelossa painavammalta, minkä huomaa jos laite on käsissä pitkään. Onneksi kotelossa on myös takakannesta avattava pöytäteline, joka pitää iPadin pystyssä tai vaakasuorassa asennossa.

Kansi on sisältä vuorattu kankaalla, joten iPadin takakansi säilyy siistinä. Näytön suojana on pieniä kolhuja kestävä muovi. Kotelon erikoisuus on näytön suojaan integroitu kalvo. Se on suunniteltu estämään uteliaita vilkuilemaan iPadin näyttöä. Viereltä katsoessa näyttö tummenee niin, ettei esimerkiksi junassa vieressä istuva näe lukea iPadin näytöltä esimerkiksi sähköposteja.

Suoraan edestä katsottaessa näyttö näyttää kirkkaalta, mutta muovi samentaa hieman näyttöä. Pitkiä tekstejä lukiessa kannattaakin avata suojakansi. Kosketuksen herkkyyteen suoja ei onneksi vaikuta, zoomaukset ja muut sormieleet toimivat sulavasti.

Kaupoissa on kestävämpiä ja kevyempiä suojakoteloita, mutta jos käyttää iPadia paljon julkisilla paikoilla, Leitzin suojakalvo suojaa hyvin uteliailta katseilta. Siitä on hyötyä varsinkin jos hoitaa pankkiasioita ja kirjoittelee sähköposteja.

|

Monipuolinen suojakotelo iPadille

+ Suojaa näytön uteliaiden katseilta

+ Suojaa koko iPadin naarmuuntumiselta

+ Kääntyvä pöytäteline kotelon takana

+ Ei vaikeuta kosketusnäytön käyttöä

Suojakalvo samentaa näyttöä hieman

Tekee iPadista painavamman

Mitat (korkeus x leveys x paksuus): 244 mm x 176 mm x 17 mm Paino: 230 g

Lisätietoja: Leitz

Hinta: 79,90 €

Ehkä sinua kiinnostaa...