Rittal-data-center-in-a-box

Rittal kutisti konesalin

Rittal on tuonut markkinoille uuden, erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin suunnitellun konesaliratkaisun, Data Center in A Boxin. Boksiin pakattu konesali vie toimiston nurkasta vähemmän tilaa kuin keskikokoinen joulukuusi ja kuluttaa sähköä vain hitusen enemmän kuin adventtikynttelikkö.

sunnuntai 21. joulukuuta 2014 teksti Maija Vari. Kuva: Rittal

”Monissa yrityksissä konesaliasiat ovat aikoinaan menneet vähän pipariksi: palvelimia säilytetään valtavissa avoräkeissä, joiden jäähdyttäminen syö enemmän sähköä kuin minä muorin joulutorttuja. Tällainen tonttuilu tulee kalliiksi monella tapaa: sähkölaskun lisäksi vakuutusmaksutkin nousevat, kun suojaamattomilla servereillä on riski palaa poroksi”, selvittää joulun tuotanto- ja logistiikkapäällikkö Joulupukki.

Viileää kuin Korvatunturilla – eikä pala poroksi Rittalin kehittämä Data Center in A Box yhdistää samaan pakettiin palvelinkaapin, virranjakelun, jäähdytyksen ja palosuojauksen. Se on suunniteltu etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla on tarve säilyttää oma ja asiakkaidensa data turvallisesti ja toimintavarmasti omissa toimitiloissaan.

Vain hieman jääkaappia suurempi Data Center in A Box pakkaa sisäänsä kaikki modernin konesalin keskeiset ominaisuudet. Sen kyljessä on kiinteä, suljettu jäähdytysjärjestelmä, jonka ansiosta sähköä ei tarvitse erikseen tuhlata laitteistoa ympäröivän huoneilman jäähdyttämiseen. Data Center in A Boxin älykäs paloturvallisuusjärjestelmä havaitsee mahdolliset oikosulkutilanteet ja sammuttaa palon automaattisesti jo alkuvaiheessa.

Data Center in A Box on saatavilla neljässä eri koossa. Se on rakenteeltaan modulaarinen, eli kapasiteetin kasvattaminen tarpeen vaatiessa on yksinkertaista.

Ainoa laatikko, joka maistuu vielä tapaninpäivänäkin Data Center in A Boxia jo kokeilleiden silkohapsien mukaan konesaliboksi on ohittamassa lantun, imelletyn perunan sekä jopa porkkanan joulun suosikkilaatikkona.

”Lähes jokainen kiltti pk-yrityksen IT-vastaava on tänä jouluna laittanut toivelistansa kärkeen uuden PlayStationin, mutta heti listan kakkosena kaikilla on Data Center in A Box. Aattoaamuna tip-tap-tipe-taputtelen reen täyteen konesalibokseja, eikä Petterikään taatusti väsy näitä kuljettaessaan, kun paketit ovat niin kompaktin kokoisia”, Joulupukki suunnittelee.

Ehkä sinua kiinnostaa...