Kingstonhxpnp.jpg

Kingstonilta kytke ja käytä -viritysmuistit

Kingstonin HyperX PnP -uutuusmuistit muuttavat pc-virittämisen lähes kansalaistaidoksi. Uudet muistikammat hyödyntävät Intelin Sandy Bridge -piirisarjan automaattista muistitunnistusta.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kingston Technology on kasvattanut pc-viritysmuistiensa valikoimaa uudella HyperX Plug and Play (lyhyemmin PnP) -tuotesarjalla. Uutuusmuisteilla voi käänteentekevän helposti nostaa muun muassa alkuvuodesta myytyjen, Intelin toisen sukupolven Core i5- tai i7 -suorittimella ja Sandy Bridge- eli P67-piirisarjalla varustettujen sylimikrojen ja pöytätietokoneiden suorituskykyä.

Sandy Bridge osaa itsenäisesti tunnistaa emolevylle asennettujen ddr3-muistien nopeuden. Koska standardointijärjestö Jedec oli saanut piirisarjan markkinoille tulon aikaan valmiiksi vasta määrittelyt 1066 ja 1333 megahertsin kammoille, oli erityisesti tunnetuimpia tuotemerkkejä edustavien sylimikrovalmistajien pakko turvautua niihin alkuvuoden laitteissaan.

Kingstonin HyperX PnP -muistit on ohjelmoitu vapauttamaan piirisarjan tukemat korkeammatkin 1600 ja 1866 megahertsin nimellisnopeudet laitteiston ja ohjelmien käyttöön. Käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin vaihtaa PnP-muistit alkuperäiskampojen tilalle ja käynnistää kone. Perinteisiä ylikellotukseen kuuluvia työvaiheita eli laitteiston Bios-asetusten tutkimista ja muuttamista ei tarvita lainkaan.

”HyperX-kehitystiimimme osoitti innovatiivista ajattelua suunnitellessaan nämä automaattimuistit. Viritysasetusten ja JEDEC-määritysten yhteinen soveltaminen antaa laiteharrastajille keinot hyödyntää Sandy Bridge -laitteistojen natiivia muistinohjauksen kellotaajuutta”, Kingstonin teknologiajohtaja Mark Tekunoff sanoo.

Uutuuskammat toimivat myös vanhemmissa ddr3-tyypin (esim. P55- ja X58-piirisarjalaisissa) sylimikroissa ja pöytäkoneissa, mutta tuolloin niiden nopeus rajoittuu Jedec-määritysten mukaiseksi. Muistien virrankulutusta ja hukkalämmön tuottoa pienentää sekä tukea parantaa myös Intelin 1,65 voltin xmp-suosituksia matalampi Jedec-yhteensopiva 1,5 voltin käyttöjännite.

Tuoteyhteensopivuuden oman pc- ja Apple-laitteiston kanssa voi varmistaa kingston.fi-kotisivulta löytyvän Muistihaku-tietokannan avulla.

Kingston HyperX PnP -sylimikromuisteja myydään kahdesta kammasta koostuvina 4 tai 8 gigatavun asennussarjoina, ensimmäisen maksaessa 1600 Mhz:n nopeuksisena 55 euroa ja 1866 Mhz:n versiona 70 euroa. Kahdeksan gigan settien hinnat ovat vastaavasti 99 ja 130 euroa.

Pöytäkoneisiin tarjolla on aluksi vain 1600 Mhz:n versio. Sen hinta neljägigaisena on 55 euroa ja kahdeksangigaisena 99 euroa. Kaikilla uutuuksilla on Kingston HyperX-sarjan muistien tapaan elinikäinen takuu.

Ehkä sinua kiinnostaa...