Honestech Nee Pro

Ongelma: New Pro -videokaappari ei siirrä ääntä

Joillain tietokonekokoonpanoilla on ollut ongelmia äänensiirrossa, kun VHS-nauha on tuotu tietokoneelle käyttämällä New Pro -videokaapparia, joka esiteltiin KotiMikrossa 16/2015. Videokaapparia ja Debut Video Capture -ohjelmaa käytettäessä siirtyy kuva, mutta ei ääni.

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Ongelman voi korjata käyttämällä Debut-ohjelman sijasta Honestech HD DVR 2.5 -siirto-ohjelmaa, joka on videokaapparin mukana tulleella cd-levyllä.

Asenna ohjelma valitsemalla asennus-cd:n ensimmäisessä ikkunassa Install, kuten lehden sivulla 45 neuvotaan. Jos olet jo aikaisemmin asentanut videokaapparin ohjaimen, valitse ensimmäisessä ikkunassa Modify. Jatka sitten ohjattu asennus loppuun.

Kirjoita cd-levyssä oleva tuoteavain ProductKey-kenttään.

Käynnistä sitten Honestech-ohjelma Windowsin Käynnistä-valikosta/aloitusvalikosta. Ohjelma pyytää 25 merkkiä käsittävää tuoteavainta, joka on painettu cd-levyyn. Kirjoita tuoteavain sille varattuun kenttään.

Käynnistä tallennus punaisesta tallennuspainikkeesta, kun videokaappari on kytkettynä. Pysäytä tallennus samasta painikkeesta. Videotallenteet näkyvät ohjelmaikkunan alaosassa. Napsauta tallennetta kakkospainikkeella ja tallenna tiedosto valitsemalla Save As.

Asetukset

Joissain kokoonpanoissa pitää muuttaa ohjelman kaappausasetuksia. Siirry asetuksiin valitsemalla Property Settings.

Tarkista kaappausasetukset.

Valitse välilehti Video setting. Valitse Video capture device -valikosta OEM Device (videokaapparin pitää olla kytkettynä tietokoneeseen, jotta kohta on valittavissa).

Valitse Audio input. Varmista että Recording Device -kohdassa on valittuna Stereo Mix. Joissain tapauksissa pitää olla valintamerkki kohdassa Using the internal audio streaming function. Ohjelma pitää käynnistää uudelleen muutosten jälkeen. Valitse kehotusikkunassa OK. Sulje ohjelma ja käynnistä se uudelleen.

KotiMikro pahoittelee ääniongelman aiheuttamaa harmia.

Ehkä sinua kiinnostaa...