widrive

Muistiapuri Apple-faneille

Kingston Wi-Drive on taskuun mahtuva ulkoinen flash-muistiasema, joka ratkaisee Applen iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteiden sisäisen laajennuskorttipaikan puuttumisesta johtuvat tallennustilaongelmat.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kingston Wi-Drive on suunniteltu käyttäjille, joiden kännykän, täppärin (eli tablet-laitteen) tai mediasoittimen muistitila on ollut vaarassa täyttyä elokuvien, musiikin, e-lehtien ja valokuvien hamstrauksesta syntyneen tiedostotulvan vuoksi. Uutuus esittää ja jakaa käyttäjänsä sille taltioimia tietoja langattomasti eri Apple-laitteille – eikä vain yhdelle kerrallaan, vaan peräti kolmea iLaitetta palvellen ja samanaikaisesti eri videotiedostoja kullekin lähettäen. Valimstaja lupaa, että kuva ei nyi eikä musiikki pätki esimerkiksi automatkalla takapenkkiläisten yhtäaikaisesta katselusta ja kuuntelusta huolimatta.

Wi-Driven muistiin aineistot siirretään tietokoneelta usb-kaapelin avulla, jota voi käyttää myös taskumuistin akun lataamiseen. Siirtoon ei tarvita erillistä ohjelmaa, vaan tietokone näkee laitteen suoraan ulkoisena asemana. Näin halutut tiedostot voi raahata kansioikkunasta Wi-Driven omaan aivan kuin usb-muistitikkujenkin kanssa toimittaessa. Tämän jälkeen filmien, musiikin ja taskumuistin muiden tiedostojen selaus ja katselu onnistuu iPadille ja IPhonelle App Storesta ilmaiseksi ladattavalla sovelluksella. Laitteet kommunikoivat keskenään nopean langattoman wlan-yhteyden avulla.

”Koska Wi-Drivessa ei ole mitään mekaanisesti liikkuvia osia eikä se tarvitse internet-yhteyttä sisältämiensä tietojen katseluun, on se toimintavarma ja moniin muihin ratkaisuihin verrattuna mitä mainioin matkakumppani. Ystävien kesken videoiden tai valokuvien katselu yksittäisen laitteen näytöltä on vaivalloista, mutta kun jokainen kytkeytyy omalla iPadillaan tai iPhonellaan taskumuistin kuvagalleriaan, on jaettu kokemus omin päin ajoitettuine zoomauksine ja muineen ihan kuin toisesta maailmasta”, kertoo Kingstonin Suomen liiketoimintaa johtava Mikko Maanoja.

Kingston Wi-Drive antaa isäntälaitteensa käyttäjän surffata netissä samalla kun taskumuistilta esimerkiksi kuunnellaan musiikkia. Akkukäyttöaika mallin mukaan joko 16 tai 32 gigatavun verran flash-muistia sisältävällä asemalla on reilut neljä tuntia, ja se on yhteensopiva iPad-, iPad2-, iPhone 3G-, iPhone 3GS-, iPhone 4- ja iPod Touch -laitteiden kanssa.

Uuden Kingston Wi-Driven vähittäismyyntihinta 16 gigatavun mallilla on 99 euroa ja 32 gigatavun mallilla 139 euroa. Laitetta myyvät Humac People -myymälät Helsingissä, Tampereella ja Turussa sekä yhtiön verkkokauppa.

Yhdysvalloissa vuosittain järjestettävän Flash Memory Summit -teknologiatapahtuman asiantuntijaraati myönsi elokuussa Wi-Drivelle kuluttajatuotteiden ”Best of Show 2011” palkinnon.

Ehkä sinua kiinnostaa...